ABD'de cari açık 118 milyar dolara geriledi

ABD'de cari açık ikinci çeyrekte 1,3 oranında azalırken tüketici fiyatları yüzde 0,4 yükseldi. Ağustosta Tüketici Fiyat Endeksi de(TÜFE) yüzde 0,4 yükseldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - ABD'de cari işlemler açığı, yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,3 oranında azalarak 118 milyar dolara geriledi.

ABD Ticaret Bakanlığı'nın verilerine göre, ülkenin cari açığı, nisan-haziran dönemini kapsayan yılın ikinci çeyreğinde 118 milyar dolara gerileyerek, beklentilerin altında kaldı.

Ekonomistler, ülkenin cari açığının yılın ikinci çeyreğinde 122,4 milyar dolar olacağını tahmin ediyordu.

Ülkenin söz konusu çeyrekte cari açığının azalmasında ihracat artışı etkili oldu.

ABD'nin daha önce 119,3 milyar dolar olarak açıklanan ilk çeyreğe ilişkin cari işlemler açığı verisi 119,6 milyar dolar olarak revize edildi.

TÜFE

Çalışma Bakanlığı, yaptığı açıklamada TÜFE'nin geçen ay yüzde 0,4 arttığını bildirdi. Temmuz ayında TÜFE yüzde 0,5 yükselmişti.

Ağustos ayında gıda ve enerji fiyatları hariç çekirdek TÜFE ise yüzde 0,2 arttı. Çekirdek TÜFE son 12 ayda yüzde 2 yükseldi. Bu yaklaşık üç yıldır en büyük yıllık artış olarak kayıtlara geçti.

Geçen ay gıda fiyatları yüzde 0,5 ve enerji fiyatları yüzde 1,2 yükseldi.

Bu arada Çalışma Bakanlığı, geçen hafta işsizlik maaşı başvurularının da önceki haftaya göre 11 bin artarak 428 bine çıktığını da açıkladı.

Önceki hafta işsizlik maaşı başvuruları 417 bine revize edildi.

Geçen hafta, 4 haftalık ortalama işsizlik maaşı başvuruları ise, önceki haftaya göre 4 bin yükselişle 419 bin 500'e çıktı.

Bu konularda ilginizi çekebilir