ABD'de dış ticaret açığı beklenti üzerinde

Şubat ayında dış ticaret açığı yüzde 7.4 oranında artışla 39.7 milyar dolar oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – ABD'de Şubat ayında dış ticaret açığı yüzde 7.4 oranında artışla 39.7 milyar dolar oldu.  Şubat ayı dış ticaret açığı beklentilerin üzerinde oldu. Beklentiler dış ticaretin 39 milyar dolar açık vermesi bekleniyordu.

Bununla birlikte ABD'nin Çin'le olan dış ticaretindeki açık son bir yılın en düşük seviyesine geriledi. Ocak ayı dış ticaret açığı ise 37.29 milyar dolardan 36.95 milyar dolara revize edildi.

ABD'de dış ticaret açığı şubat ayında beklentilerin üzerinde artış gösterdi. Tüketici ürünlerinde yaşanan ithalat artışı ve sanayi ürünlerinin ithalatındaki artış petrol ithalatının son 11 yılın en düşük seviyesine gerilemesini gölgede bıraktı.

Şubat ayında ABD'nin ihracatı yüzde 0.2 oranında artışla 143.17 milyar dolar oldu. Bu rakam 2008 yılı ekim ayından bu yana en yüksek seviyeyi ifade etti. İthalat ise yüzde 1.7 oranında artışla 182.88 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Reel dış ticaret açığı yani enflasyona göre düzenlenmiş dış ticaret açığı ise Şubat ayında 42.42 milyar dolar oldu. Bu rakam Ocak ayında 40.93 milyar dolar seviyesinde idi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir