ABD'de işsizlik başvuruları beklentiyi aştı

Perakende fiyatları ve üretici fiyatlarının arttığı ülkede işsizlik başvuruları 434 bine ulaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - ABD'de işsizlik maaşı başvuruları, geçen hafta 434 binle beklentilerin üzerinde oldu.

Ekonomistler, işsizlik maaşı başvurularının geçen hafta 430 bin olacağını tahmin ediyordu.

ABD Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre, 7 Mayıs'ta sona eren haftada işsizlik maaşına başvuranların sayısı bir önceki haftaya göre 44 bin azalarak 434 bin oldu. 

İşsizlik maaşı başvurularının dört haftalık ortalaması da 432 bin 250'den 436 bin 750'ye yükselerek, geçen yıl kasım ayından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

ABD'de perakende satışlar, Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 0,5 artış kaydetti. Uzmanlar, perakende satışların geçen ay yüzde 0,6 artmasını bekliyordu.

ABD Ticaret Bakanlığının verileri, otomotiv dışındaki çekirdek satışların nisan ayında yüzde 0,2 arttığını gösterirken, daha önce yüzde 0,4 artış olarak açıklanan mart ayı perakende satış verisi ise yüzde 0,9 oranında artış olarak revize edildi.

Öte yandan, ABD'de üretici fiyatları nisan ayında yüzde 0,8 oranında arttı. Ekonomistler, üretici fiyatlarının nisan ayında yüzde 0,6 artacağını öngörüyordu.

ABD Çalışma Bakanlığı'nın açıklamasına göre, geçen ay gıda ve enerji fiyatlarını içermeyen çekirdek endeks ise yüzde 0,3 artış kaydetti.

Uzmanlar, çekirdek endeksin de yüzde 0,2 artacağını tahmin ediyordu.

Bu konularda ilginizi çekebilir