ABD'de Senato işsizlik ve vergi yasasını onayladı

Obama, Senato'nun onayının küçük işletmelere ve işsizlere yardımcı olacağını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
WASHINGTON - ABD'de Senato 149 milyar dolarlık işsizlik yardımı ve vergi indirimi paketi yasasını onayladı.
Demokratlar yüzde 9,7 oranındaki işsizlik oranını, Kasım ayındaki kongre seçimlerinden önce düşürme çabalarını sürdürürken, dün Senato'da 149 milyar dolarlık işsizlik yardımı ve vergi indirimi paketi yasası 36'ya karşı 62 oyla kabul edildi.
ABD Başkanı Barack Obama, Senato'nun onayının küçük işletmelere ve işsizlere yardımcı olacağını belirterek, pakete iki partiden de destek geldiği için teşekkür etti. Obama, "Bugün halkımızı, sağlam ekonomik temele geri döndürmek için bir adım daha ileri atan her iki partiden senatörlere müteşekkirim" dedi.
Yasayla birlikte işsizler işsizlik yardımından yararlanmaya devam edecek ve sağlık yardımları yıl sonuna kadar uzayacak. Ayrıca işletmeler, 25 milyar dolar tutarında vergi indiriminden yararlanacaklar. Nakit sıkıntısı içindeki eyaletler, hükümetin yoksullar için sağlık programında kendi üzerlerine düşen kısmını karşılamasına yardımcı olması için paketten 25 milyar dolar alacak. 
Temsilciler Meclisi'nden Demokrat Partili George Miller, yasayla, öğretmenlerin, polis memurlarının ve diğer kamu çalışanlarının işten çıkarılmasından kaçınılması için eyalet ve yerel hükümetlere ek olarak 98,5 milyar dolar verileceğini söyledi.
Demokratlar, geçen yıl resesyonla mücadele için 863 milyar dolarlık teşvik paketini uygulamaya koymuştu. Kongre Bütçe Bürosu'na göre, ABD hükümetinin uyguladığı reçeteler 2,1 milyon kişiye istihdam sağladı.
ABD'de, Aralık 2007'de başlayan resesyondan bu yana 8,4 milyon kişi işini kaybetti. Geçen yılın ikinci yarısında ekonominin düzelmesinin başlamasıyla birlikte istihdam kaybının hızı yavaşladı.
Bu konularda ilginizi çekebilir