ABD'lileri Antalya'da tatilde gösterip dolandırdılar

Amerikan vatandaşı 140 kişinin kredi kartı bilgilerini ele geçirerek 300 bin lira haksız kazanç elde ettiler.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Kredi kartı bilgileri ele geçirilen 140 Amerikan vatandaşının, Antalya'da tatil yapmış gibi gösterilerek yaklaşık 300 bin lira dolandırıldığı iddia edildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Amirliğinden yapılan açıklamaya göre, bazı Amerikan vatandaşlarının, hiç Türkiye'ye gelmedikleri halde Antalya'da bir otelde tatil yapmış gibi kredi kartlarından para çekildiği yönünde şikayetçi olmaları üzerine, Amerikan yetkilileri durumu bu kartlara kullanma yetkisi veren bankaya bildirdi. Banka avukatlarının şikayetçi olması üzerine, soruşturma başlatan Bilişim Suçları Amirliği,1 ay süren çalışmanın ardından, Can A, Makbule U, Faruk Ş. ve Halit U'yu ''nitelikli dolandırıcılık, banka ve kredi kartlarının kötüye kullanılması'' suçunu işlediği şüphesiyle  gözaltına aldı.

Emniyet yetkililerinden verilen bilgiye göre, şüpheliler, turizm şirketi vasıtasıyla internet üzerinden 140 Amerikan vatandaşının kredi kartı bilgilerini elde etti. Daha sonra Antalya'da Halit U'nun sahibi olduğu 3 yıldızlı bir otelde tatil yapmış gibi gösterilen Amerikan vatandaşlarının  kredi kartlarından yaklaşık 300 bin TL çekildi.

Şüphelilerin, 100 Amerikan vatandaşının kredi kartından daha aynı yöntemle para çekmeye çalıştıkları, ancak işlemlerin onaylanmadığı tespit edildi.

Gözaltına alınan Can A. ile Makbule U'nun turizm şirketinin eski sahibi olduğu, Faruk Ş. ile Halit U'nun ise turizm şirketini bu kişilerden satın aldığı belirlendi.

Makbule U. savcılıkça serbest bırakılırken, Can A, Faruk Ş. ve Halit U. mahkemeye sevk edildi.