ABD'ye gidecek yolculara sıkı güvenlik önlemi

Atatürk Havalimanı'ndan ABD'ye uçacak yolcuların güvenlik aramaları artırıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Atatürk Havalimanı'ndan ABD'ye uçacak yolcuların güvenlik aramaları artırıldı. 

Edinilen bilgiye göre, ABD terörle mücadele yetkililerinin, terör örgütü El-Kaide'nin Suriye ve Yemen'deki uzantılarının güvenlik taramasında saptanmadan havalimanlarından geçebilecek bombalar üzerinde çalıştıklarının belirlenmesinin ardından aldığı güvenlik önlemlerini artırma kararı, Atatürk Havalimanı'nda da uygulanmaya başlandı.  

Buna göre, görevliler yolcuların uçuş öncesi mobil cihazlarını kontrol edecek, cihazların çalışır durumda olmasını isteyecek. Üzerinde şarjı boş cihazlar bulunduran yolcular, ek güvenlik kontrolünden geçirilecek. 

Olası terör tehlikesine karşı şarj edilmemiş cep telefonları, tablet veya bilgisayarlarla uçuşa izin verilmeyeceğinin duyurulmasının ardından Atatürk Havalimanı'nda da "patlayıcı iz tespit cihazı" ile yolcuların bagajlarında güvenlik taraması yapıldı. 

Güvenlik kontrolünden geçen yolcuların uygulama nedeniyle cep telefonlarını, dizüstü bilgisayarlarını ve diğer elektronik aletlerini çalıştırarak güvenlik görevlilerine göstermeleri dikkati çekti. 

Atatürk Havalimanı'nda yolcuların eşyalarının daha önce de patlayıcı tespit dedektörüyle arandığını ancak bu aramaların artırıldığı öğrenildi. 

Önlemlerin arttırılacağı açıklanmıştı 

Amerikalı üst düzey bir yetkili, 3 Temmuz'da gazetecilere yaptığı açıklamada, söz konusu uygulamanın Avrupa, Afrika ve Ortadoğu'dan ABD'ye direkt uçuş yapılan bazı havalimanlarında başlatılacağını açıklamıştı.