Abdi İbrahim Avrupa'da da iddialı

Türkiye ilaç sektörünün öncü firmalarından Abdi İbrahim, kendi tesislerinde ürettiği iki ilacı Avrupa pazarına sundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk ilaç sektörü firmalarından Abdi İbrahim, Avrupa sağlık otoriteleri tarafından akredite edilmiş tesislerinde ürettiği iki eşdeğer hipertansiyon ürününü Fransa, Almanya, Hollanda ve İtalya'da aynı anda pazara sundu.

Abdi İbrahim'den yapılan açıklamada, birçok tedavi alanında 10'un üzerinde molekülü ARGE merkezinde Avrupa standartlarında geliştiren şirketin, "liderliğini" Avrupa pazarlarına taşımayı hedeflediği belirtildi.

Fransa, Almanya, Hollanda ve İtalya'da birinci eşdeğer olarak lansmanı yapılan ürünler, Abdi İbrahim'in dünyanın en son üretim teknolojilerine sahip ve Avrupa sağlık otoriteleri tarafından da akredite edilmiş üretim tesislerinde üretiliyor.

Her iki ilaç, dünyanın en büyük eşdeğer ilaç firmalarından Mylan başta olmak üzere Almus, Sosepharm, Betapharm ve Specifar gibi uluslararası ilaç firmaları tarafından pazarlanıyor.

Abdi İbrahim Üst Yöneticisi (CEO) Candan Karabağlı, Abdi İbrahim'in global pazarda 30'a yakın lisansörle işbirliği içinde bulunduğunu belirterek, şunları ifade etti:

"Önümüzdeki yıl asırlık şirketler arasındaki yerini alacak olan şirketimiz için önümüzdeki 10 yılın yol haritasını çıkaran Vizyon 2021'i oluşturduk. Bu doğrultudaki hedefimiz, Türk ilaç sektörünün lider firması Abdi İbrahim olarak sürdürülebilir liderlik ve küresel oyuncu olmak. Türk ilaç pazarının öncü ve yenilikçi firması olarak uluslararası pazarlardaki başarılarımızı ve işbirliklerimizi ara vermeden sürdürüyoruz. Yenilikçi yaklaşımlarımızla önümüzdeki 10 yıl içerisinde global pazardaki payımızı ikiye katlamayı hedefliyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir