Abdi İbrahim hisselerinin yüzde 40'ını satıyor

Nezih Barut, Abdi İbrahim'in bu yılki cirosunun 900 milyon dolarla, 2009 yılındaki 835 milyon dolarlık cirosunun üzerinde gerçekleşeceğini tahmin ettiğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL-  Türkiye'nin en büyük ilaç şirketlerinden Abdi İbrahim, 4-5 ilaç üreticisiyle yüzde 40 hissesinin satışı için görüşüyor. Satış görüşmelerini Abdi İbrahim'in Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut açıkladı. Barut hem Avrupa'dan, hem de ABD'den anlaşmaya yakın bazı firmalar olduğunu söyledi.

Bloomberg'den Ercan Ersoy'a konuşan Barut "Eğer global bir oyuncu olmak için bir ortaklık yapmamız gerekiyorsa, çoğunluk hisselerimizi elimizde bulundurmayı tercih ederiz" dedi.

Görüştükleri firmaların isimlerini vermeyi redden Barut, Abdi İbrahim'in bu yılki cirosunun 900 milyon dolarla, 2009 yılındaki 835 milyon dolarlık cirosunun üzerinde gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini söyledi. Barut, Türkiye ilaç pazarının da bu yıl yüzde 10 büyüyeceği öngörüsünde bulundu.

Barut ayrıca Abdi İbrahim'in 20 ülkede ilaç satışı yapabilmek için lisans aldığını da söyledi.

"Anlaşacağımız ortak büyümemize katkı sağlayacak ve bize değer yaratacak bir ortak olmalı" diyen Barut, satış için hiç aceleleri olmadığını açıkladı.

Barut Abdi İbrahim'in illaki nakit enjeksiyonu gerçekleştirecek bir ortağa ihtiyacı olmadığını da ekledi.

Abdi İbrahim, yüzde 7'lik pazar payıyla Türkiye'nin en büyük ilaç şirketi. Türkiye'de Abdi İbrahim dışında 300'den fazla ilaç üreticisi daha bulunuyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir