ABD:Türkiye ile işbirliğinden memnunuz

Afganistan'daki ABD operasyonları konusunda Türkiye'nin rolünün önemi bir kez daha vurgulandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON- ABD'nin Afganistan ve Pakistan Özel Temsilcisi Richard Holbrooke, Afganistan'daki Uluslararası Güvenlik Destek Gücü (ISAF) bünyesinde, bu ülkedeki operasyonlar açısından Türkiye'nin oynadığı rolden daha önemli role sahip başka ülke düşünemediğini söyledi.

Bölgede meşru güvenlik ve stratejik çıkarları bulunan ülkeler arasına Türkiye'yi de rahatlıkla dahil edebileceğini belirten Holbrooke, işbirliğinin daha da derinleştirilmesi konusunda Ankara ile Washington arasında karşılıklı heyetlerin görüşmeleri sürdürdüğünü kaydetti.

Türkiye'nin ISAF'ın kilit bir üyesi olduğuna dikkat çeken Holbrooke, "Türkler, tarım gibi alanlarda çok değerli çalışmalar yaptılar, savaşın sona ermesinden sonraki ilk soğuk hava deposunu inşa etti. Bu çok önemli, çünkü soğuk hava deposu olmadan her şey çürür. Türkiye ile işbirliğimizi derinleştirmeye büyük saygımız var ve buna en büyük önemi veriyoruz" dedi.

Türk hükümetine ve halkına bölgeye olan destekleri için teşekkür eden Holbrooke, "Afganistan içindeki operasyonlar açısından, ISAF bünyesinde Türkiye'nin rolünden daha önemli bir role sahip başka ülke düşünemiyorum" ifadesini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir