Abdullah Gül muhalefet ile görüştü

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün daveti üzerine Köşk'e çıkan CHP Genel Başkanı, görüşme sonrası "Yargıya siyasi müdahaleleri engellemek istiyoruz. Kendi emrinde olan bir yargı istiyoruz" açıklamasında bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yapısında değişiklik öngören kanun teklifiyle ilgili görüşmelerde bulunmak üzere muhalefet liderlerini Çankaya Köşkü'ne daveti sonrası ilk görüşme saat 13.30'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirildi.

Köşkte gerçekleştirilen görüşme sonrası gazetecilerin karşısına çıkan CHP lideri, HSYK düzenlemesine ilişkin görüşlerini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile paylaştığını ifade etti.

Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, "Yargıya siyasi müdahaleleri engellemek istiyoruz.Yargının bağımsız olmasını istiyoruz. Kendi emrinde olan bir yargı istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, açıklama yapmadı

Bu görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Gül, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştü.

Çankaya Köşkü'nde basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık yarım saat sürdü. Görüşmenin ardından Bahçeli, basın mensuplarına açıklama yapmadan Köşk'ten ayrıldı. 

Gül ile son görüşecek isim Selahattin Demirtaş, saat 18:00'de Köşk'e çıkacak.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir