Abdullah Gül'den bayram mesajı

Terör saldırıları nedeniyle bayramın buruk birşekilde karşılandığını ifade eden Gül, "Kurban Bayramı’nın bütün halkımıza, ülkemize, İslâm âlemine ve tüm insanlığa huzur ve mutluluk getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Abdullah Gül, yarın başlayacak Kurban Bayramı nedeniyle kendisine ait resmi siteden yazılı bir mesaj yayımladı. Gül'ün mesajında şu ifadelere yer verildi:

"Terör saldırıları nedeniyle buruk bir şekilde karşıladığımız mübarek Kurban Bayramı’nın bütün halkımıza, ülkemize, İslâm âlemine ve tüm insanlığa huzur ve mutluluk getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Vatanı için şehit olan evlatlarımıza bir kez daha Cenab-ı Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyor; gazilerimizi şükranla anıyorum.

Her bayram bir kucaklaşma, yardımlaşma, dayanışma ve yakınlaşma günüdür. Mübarek Kurban Bayramının birbirimizi daha iyi anlamamız, farklılıklarımıza saygı göstermemiz, birliğimizi ve dirliğimizi güçlendirerek sorunlarımıza hep birlikte çözüm bulmamıza vesile olmasını temenni ediyorum.

'İnsanlık dramının sona ermesini temenni ediyorum'

Yurtları tarumar olmuş, evlerini terk etmek zorunda kalan Suriyeli mültecilerin içinde bulunduğu insanlık dramının sona ermesini diliyor; halkımızın vatan hasreti çeken bu kardeşlerimizi ihmal etmeyeceğine inanıyorum. Bu konuda, insanlığın ortak barışının korunmasında önemli sorumluluğu olan kuruluşlar başta olmak üzere tüm dünyayı, yaşananlara seyirci kalmak yerine, daha fazla gayret göstermeye çağırıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın, yurtdışında yaşayan kardeşlerimizin, soydaşlarımızın ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum."