Acıbadem "Ah kalbim" kampanyasını başlattı

"Ah Kalbim" kampanyası boyunca, iletişim araçları kullanılarak, kalp sağlığı ve erken teşhis yöntemlerine dikkat çekilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL-  Acıbadem Sağlık Grubu, toplumun kalp sağlığının korunması için yapılması gerekenleri anlatmak, erken tanı ve yakın takibin önemine dikkat çekmek amacıyla, "Ah Kalbim" kampanyasını başlattı.

Acıbadem Sağlık Grubu'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de tüm ölümlerin yaklaşık yarısı kalp ve damar hastalıklarından kaynaklanıyor.

Yaşam biçiminde yapılacak basit değişiklikler ve erken tanı yöntemleriyle, kalp hastalıklarının büyük bir kısmını engellemenin mümkün olduğu gerçeğiyle yola çıkarak, toplumda kalp hastalıklarına dikkat çekmek ve erken tanının önemini vurgulamak amacıyla başlatılan "Ah Kalbim" kampanyası boyunca, iletişim araçları kullanılarak, kalp sağlığı ve erken teşhis yöntemlerine dikkat çekilecek.

Ayrıca kalp sağlığını koruma ile ilgili bilimsel gerçekler vurgulanacak.

Kampanya kapsamında hazırlanan ve Acıbadem Sağlık Grubu'na bağlı 10 genel amaçlı hastane, 8 ayaktan tedavi merkezinde ücretsiz dağıtılacak olan "Ah Kalbim" adlı kitap ise kalp sağlığı hakkında bilinmesi gereken pek çok konuyu kapsıyor.

Kitap, kalp sağlığı açısından anne karnından başlayarak, bir ömür boyu dikkat edilmesi gerekenlerin yanı sıra, hem çocuk hem de yetişkinlerde sık görülen kalp damar hastalıkları ve tedavi yolları konusunda ayrıntılı bilgiler içeriyor.

Açıklamaya göre, dünyanın en önemli sağlık sorunlarından biri olan kalp hastalıkları ile ilgili araştırmalar, tüm dünyada her yıl 17 milyon, Türkiye'de ise 160 bin kişinin kalp ve damar hastalıkları nedeniyle hayatını kaybettiğini gösteriyor.

Önlem alınmazsa, 2010 yılında bu sayının yalnızca Türkiye'de yaklaşık 300 bin kişiye ulaşacağı tahmin ediliyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir