Acıbadem'in satışında imzalar atıldı

Acıbadem Sağlık Yatırımları Holding'in (ASYH) yüzde 75 hissesinin IHH ve Bagan Lalang'a satılması ve devredilmesini içeren hisse devir sözleşmesi imzalandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Almond Holding Cooperatie UA ve Aydnlar ailesi tarafından Acıbadem Sağlık Yatırımları Holding A.Ş'in (ASYH) yüzde 75 hissesinin devri ile ilgili sözleşme imzalandığı bildirildi.
Acıbadem Sağlık Hizmetleri ve Ticaret A.Ş'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, Mehmet Ali Aydınlar, Hatice Seher Aydınlar (Aydınlar), Almond Holding Cooperatie UA, Integrated Healthcare Holdings Sdn. Bhd. (IHH), bir Khazanah Nasional Berhad iştiraki olan Bagan Lalang Ventures Sdn. Bhd. (Bagan Lalang) ve Acıbadem Sağlık Yatırımları Holding A.Ş. (ASYH ve/veya Şirket) arasında bugün Singapur'da, Acıbadem Sağlık Hizmetleri ve Ticaret A.Ş.'nin (Acıbadem Sağlık) dolaylı yönetim kontrolüne sahip olan ASYH'ın çoğunluk hissesinin satışına ilişkin sözleşme imzalandığı kaydedildi.
Hisse devir sözleşmesinin, Almond Holding Cooperatie UA ve Aydınlar ailesi tarafından ASYH'nin yüzde 75 hissesinin IHH ve Bagan Lalang'a satılması ve devredilmesini düzenlediği bildirilen açıklamada şöyle denildi:
"Halihazırda ASYH'nin 668 milyon lira olan sermayesi, yüzde 50 oranında Aydınlar ailesi ve yüzde 50 oranında Almond Holding Cooperatie U.A. tarafından paylaşılmaktadır. İşlem sonrasında ASYH'nin ortaklık yapısı yüzde 60 IHH, yüzde 25 Aydınlar ailesi ve yüzde 15 Bagan Lalang olarak değişecektir. Almond Holding Cooperatie UA'nın ise şirkette payı kalmayacaktır.
Kapanış işlemine, konu ASYH'nin devir bedelinin, Şirket'in yüzde 100 bağlı iştiraki Almond Holding A.Ş'nin sahip olduğu 4 milyon 249 bin 973 adet A Grubu ve 87 milyon 719 bin 149 adet B Grubu Acıbadem Sağlık hisselerinin beher A Grubu hisse için 87,48 ABD Doları (163.60 TL) ve beher B Grubu hisse için 13,67 ABD Doları (25.56 TL) olarak belirlenen değerleri dikkate alınarak hesaplanacağı kaydedilen açıklamada şunlar ifade edildi:
"İlgili beher hisseler için belirlenen değerler tarafların karşılıklı görüşmeleri ve pazarlık usulü ile tespit edilmiş olup, Acıbadem Sağlık hisselerinin sermaye değeri şirketin tamamı (100 milyon adet hisse) için 1 milyar 680 milyon 519 bin 163 ABD Doları'na (3,142,906,939 TL) denk gelmektedir.
Bu konularda ilginizi çekebilir