”Açıklama, gerekçenin tekrarı niteliğindedir”

Kılıç, kapatılan belediyelerin dava açma sürelerinin ne zaman başlayacağına ilişkin dünkü yazılı açıklamanın ardından yapılan tartışmaları değerlendirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Anayasa Mahkemesi Başkanlığı adına dün yaptığı yazılı açıklamayla, 5747 sayılı Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçerisinde İlçe Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'un iptali istemiyle açılan davada, "6 arkadaşının gerekçeli kararda ne söyledikleri, ne yazdıkları ve gerekçenin ne olduğunun bir kez daha tekrarından başka bir şey olmadığını" söyledi.

Haşim Kılıç, "Bu açıklama ihtiyacı bazı yargı kuruluşlarının almış olduğu kararlar üzerine doğan zaruret üzerine yapılmıştır. Bizim kararlarımızın sonuçsuz kalmaması, etkisiz kalmaması, başkalaşmasına izin vermeme konusunda bu kurumu temsil eden Başkanın en başta görevidir. Dolayısıyla benim burada kararımızı sahiplenmenin dışında yaptığım bir şey yok" dedi.

Kılıç, Anayasa Mahkemesi Başkanlığı adına kapatılan belediyelerin dava açma sürelerinin ne zaman başlayacağını ilişkin dünkü yazılı açıklamanın ardından yapılan tartışmaları değerlendirdi.

Bu sabah yaptığı açıklamada ifade ettiği gibi, dün akşam Anayasa Mahkemesi Başkanlığı adına yaptığı yazılı açıklamayı yalnız başına yapmadığını anlatan Kılıç, 5747 sayılı Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçerisinde İlçe Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'un iptali istemiyle açılan "davaya katılan ve çoğunlukta kalan 6 üyenin uygun görüşü ve onayları alınarak açıklamanın yapıldığını" belirtti.