Adabank satışa çıkıyor

TMSF, Adabank'ı 75 milyon dolar muhammen bedelle satacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ''Adabank Ticari ve İktisadi Bütünlüğü''nü satışa çıkardı.

TMSF tarafından, amme borçlularından haczedilen, Adabank A.Ş.'nin yüzde 99,99647 oranındaki hisselerinden oluşturulan, Adabank Ticari ve İktisadi Bütünlüğü, 75 milyon dolar muhammen bedelle satılacak.

İhalede katılımcılardan 7 milyon 500 bin dolar tutarında geçici teminat alınacak.

Satış, 29 Temmuz saat 11.00'de TMSF'de kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle gerçekleştirilecek ve Kurul'un onayı ile sonuçlandırılacak.

Satış komisyonu, şartnamedeki kurallar çerçevesinde kapalı zarfla teklif veren katılımcılar arasından açık artırma aşamasına katılmaya hak kazananların kısa listesini oluşturacak.

 Kapalı zarf aşamasında verilen en yüksek teklif üzerinden ihaleye açık artırma ile devam edilecek. Kurul, en yüksek teklifin muhammen bedelin altında kalması halinde, açık artırma aşamasında en yüksek ilk üç teklifi veren mali teklif sahipleri arasında ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesi yönünde karar alabilecek.

Kurul'un ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesine karar vermesi halinde pazarlık, 5 Ağustos 2011 tarihinde saat 11.00'de TMSF'de gerçekleştirilecek.

Katılımcılar şartnameyi TMSF'den temin edebilecek.

Bu arada teklifler peşin olarak ABD Doları cinsinden verilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir