Adalet Bakanı'ndan o iddialara yanıt

HSYK Başkanı ve Adalet Bakanı İpek "Anayasamızın 138. maddesiyle teminat altına alınan yargı bağımsızlığına Kurulun müdahalesi asla söz konusu olamaz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HSYK Başkanı ve Adalet Bakanı Kenan İpek, kurulun son dönemde verdiği meslekten ihraç ve açığa alma kararlarıyla ilgili kamuoyunda tartışma yaratan iddialara bir açıklamayla cevap verdi.

İpek'in açıklamaları şöyle:

"Kurulumuzun son günlerde verdiği açığa alma ve ihraç kararlarıyla ilgili, bazı basın yayın organlarında Kurul üyelerimiz hakkında karalayıcı ve itham edici şekilde algı oluşturmaya matuf haberler yayımlanmakta, kimi siyasilerce de durumun gerçek mahiyeti gözardı edilerek, kişilik haklarını ihlal eden yorumlar yapılmaktadır.

Kurulumuza yöneltilen asılsız iddia, itham ve karalama çabalarının, kamuoyunda yargıya ve Kurulumuza duyulan güveni sarsma, sürdürülen soruşturmaları engelleme ve etkisizleştirme gibi amaçlar taşıdığı son derece açıktır.

Üyelerimizin kişilik hakları ihlal edilmekte, hedef gösterilmekte, haklarında tahkir edici beyanlar ortaya konmaktadır. Bütün bu mesnetsiz iddia ve söylemlere karşı ilgili Kurul üyelerimizin hukuk çerçevesinde yasal haklarını kullanacağının bilinmesini istiyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir