'Adalet yürüyüşü'nde 12. gün

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 'adalet yürüyüşü'nün 12. gününe başladı. Kılıçdaroğlu'nun bugün 18 kilometre yürüyerek Bolu Dağı eteklerine ulaşması bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından başlatılan 'adalet yürüyüşü' 12. gününde.

Dün 11 kilometre yürüyerek Bolu Dağkent Mahallesi'ne ulaşan Kılıçdaroğlu toplam 181 kilometrelik mesafeyi geride bıraktı.

CHP liderinin bugün yaklaşık 18 kilometre yol katetmesi ve geceyi Bolu Dağı eteklerinde geçirmesi bekleniyor.

Yürüyüşün bugünkü etabı öncesi kısa bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Türkiye'de kararları mahkemenin değil yürütme organının verdiğini, mahkemelerin yalnızca bunları duyurduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Bir kişi yargılanırken, henüz karar verilmemiş ama Maltepe Cezaevi'nde özel yer, üç oda hazırlanıyor. Ufak tefek eksiklikleri gideriliyor. Çünkü o kişinin mahkum edileceği önceden biliniyor, ne kadar ceza verileceği önceden biliniyor ve ona göre yer hazırlanıyor. Bu, yargı ile siyasi iktidar arasındaki bağlantıyı gösteren en somut örneklerden birisi ve bizim bu yürüyüşümüze de haklılık kazandıran en temel olaylardan birisi. Mahkeme karar verecek ama kararı yürütme organı veriyor. Mahkeme sadece dillendiriyor bunu. Nerede yatacağı, nerede kalacağı belirleniyor, odanın ufak tefek ihtiyaçları gideriliyor. Ankara'dan geliyorlar, odalara bakıyorlar nedir, ne değildir diye." şeklinde konuştu.