Adana'da 11 DTP'li gözaltında

11 DTP'li 'Bölücü terör örgütünü ve elebaşını övücü nitelikte slogan atmak' ve 'polise mukavemet etmek' suçlamasıyla gözaltına alındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

CEYHAN - Adana'nın Ceyhan ilçesinde Demokratik Toplum Partisi (DTP) İlçe Başkanı S.A'nın (48) da aralarında bulunduğu 11 parti yöneticisi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, polis bu sabah saat 07.00 sıralarında ilçe merkezi ile ilçeye bağlı Büyük Mangıt beldesinde bazı evlere eşzamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda İlçe Başkanı S.A. ile ilçe yöneticileri M.S.D (50), İ.Ş (42), N.Ş (37), H.N (36), İ.N (46), A.K (45), A.Ç (36), A.D (61), A.A (58) ve DTP Büyük Mangıt Beldesi yöneticisi M.B (43) gözaltına alındı. Emniyetteki sorgulamaları tamamlanan DTP'liler daha sonra savcılığa sevk edildi.

Zanlıların, 21 Ekim Salı günü Küçük Kırım Mahallesi Orhan Kemal Bulvarı'nda DTP tarafından düzenlenen basın açıklamasının ardından yapılan izinsiz gösteriye katılmak, "bölücü terör örgütünü ve elebaşını övücü nitelikte slogan atmak" ve "polise mukavemet etmek" suçlamasıyla gözaltına alındıkları belirtildi.