Adaylık dilekçesini verdi

Demirören, başkan adaylığı dilekçesini TFF'nin İstinye'deki merkezinde yetkililere verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Beşiktaş Kulübü ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 27 Şubat'ta yapılacak olağanüstü genel kurulunda başkan adayı olduğunu resmen duyurdu. Demirören, başkan adaylığı dilekçesini TFF'nin İstinye'deki merkezinde yetkililere verdi.


Kulüpler Birliği'nden destek

Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı Hasan Akıncıoğlu, Beşiktaş Kulübü ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Yıldırım Demirören'in, 27 Şubat'ta yapılacak Türkiye Futbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu'nda başkanlığa aday olmasından, vakıf yönetiminin büyük çoğunluğu olarak memnuniyet duyduklarını bildirdi.

Akıncıoğlu, Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı sıfatıyla yaptığı yazılı açıklamada, Yıldırım Demirören'in aday olacağını memnuniyetle öğrendiklerini belirterek, ''Vakfımız yönetimi, büyük çoğunlukla Sayın Demirören'in başkan adaylığını destekleme kararı almıştır. Sayın Demirören'e seçim sürecinde başarılar dileriz'' ifadesini kullandı.


Galatasaray: Türk futbolunun geleceği için sıhhatli görmüyoruz

Galatasaray Kulübü ikinci başkanı Adnan Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, "Türk futbol tarihinin en riskli ve problemli doneminde devam eden adli süreçte isimi geçen kulüplerden herhangi birisinin, herhangi bir yöneticisinin, TFF başkanlığına aday olmasının Türk futbolunun geleceği için sıhhatli olmadığına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Adaylığını genel kurulda açıkladı

Yıldırım Demirören, bugün Beşiktaş Kulübü yönetim kurulu üyeleriyle BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde bir araya gelerek, TFF'de yapılacak olağanüstü genel kurulda başkanlığa aday olacağını açıkladı.

Toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Mete Düren, aile içinde bir toplantı yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Resmi bir yönetim toplantısı değildi. Önemli bir dönemden geçiyoruz. Başkanımız önemli bir karar aşamasında. Çok duygusal bir toplantı oldu. Sadece Beşiktaş'ın değil, Türk futbol tarihinin önemli bir dönemine şahit oluyoruz. İyi günde, kötü günde beraber olduk. Anıların paylaşıldığı, duygu yüklü bir toplantı oldu. Bu akşamüstü başkanımız TFF başkanlığına adaylığını açıklayacak."

Olağanüstü genel kurul kararı alınacak

Mete Düren, Beşiktaş'ın yürüyen bir sistemi olduğunu kaydederek, "Başkanımız, yapacağı açıklamanın ardından, seçildiği takdirde, Beşiktaş Kulübü başkanlığından da istifa edeceğinin taahhüt de vermiş olacaktır. Bu hafta içinde yönetim kurulu olarak bir toplantı yaparak, ilerideki günlerde tarihini yeniden paylaşacağımız olağanüstü seçimli bir genel kurul için karar alacağız" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş olarak Demirören'in adaylığını sonuna kadar desteklediklerini kaydeden Düren, "Türk futbolu için hayırlı olsun. Başkanımızın adaylığını sonuna kadar destekliyoruz. Sonuna kadar destek vermeye hazırız. Zor bir süreç olacağından, kendisinin uzlaştırıcı tavrına, tüm kulüplerin destek vereceğine ve Türk futbolunun düzlüğe çıkmasına vesile olacaklarına inanıyorum" diye konuştu.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir