Adıyaman'da içme suyuna petrol sızdı

Belediye, hoparlörden anons yaparak vatandaşlardan suyu içmemelerini ve musluklarını açık bırakmaları istedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ADIYAMAN - Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adıyaman Bölge Müdürlüğünün Türmüz yolundaki ''Adıyaman-1'' lokasyonunun altında bulunan Kırkgöz İçme Suyu İsale Hattı'na ham petrol sızdı.

TPAO tarafından açılan atık tahliye çukurunun hemen içinde bulunan boru hattının spiralle kesilmesi sonucu ham petrol başta olmak üzere toprak ve yağ atıkları da suya karıştığı tespit edildi.

Hatta incelemede bulunan belediye yetkilileri, TPAO'ya ait 'Adıyaman-1' lokasyonunun altında bulunan madbit alanında boru hattının kesildiğini ve buradan ham petrol sızıntısı olduğunu fark eden Belediye ekipleri suyu keserek, kirlenen suyu depodan tahliye etmeye başladı. Belediye hoparlöründen konuyla ilgili anonslar yapılarak, vatandaşlardan suyu içmemeleri ve borulardaki suların bitmesi için musluklarını açık bırakmaları istendi.

Polis ve diğer yetkililer olay yerinde inceleme başlatırken, Sağlık Müdürlüğü yetkilileri sudan örnekler aldı.

TPAO Bölge Müdürü Murat Demir de belirtilen alandaki kuyunun üretim kuyusu olmadığını belirtti.

Boruya lokasyondan taşan su, toprak ve bir miktar petrolün sızdığını ifade eden Demir, ''Hattın tamiratı konusunda gerekli çalışmaları yapacağız. Bu kuyu şu anda üretim yapmıyor. Burası petrol üretiminde ortaya çıkan tuzlu suyu yer altına basmak için kullandığımız enjeksiyon kuyusudur. Petrol üretiminde kullanmıyoruz. Yerin binlerce metre altına su gönderen kuyudur. Bir litre petrol binlerce litre suya koku vermektedir'' diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir