AFAD'dan Bayırbucak açıklaması

AFAD, Türkmen ailelerin insani ihtiyaçlarının olayların ilk anından itibaren karşılanmaya devam edildiğini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkmen ailelerin insani ihtiyaçlarının AFAD ve Hatay Valiliğinin koordinasyonunda, Kızılay ve Sağlık Bakanlığı ekiplerinin yanı sıra ilgili sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle olayların ilk anından itibaren karşılanmaya devam edildiğini bildirdi.

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, Suriye’nin Lazkiye kırsalında, son günlerde yaşanan şiddetli çatışmalar nedeniyle Bayırbucak Türkmenlerinin yoğun olarak bulunduğu bölgedeki halkın köylerini terk etmek zorunda kaldığı, bir grup Türkmen ailenin Hatay'ın Yayladağı ilçesinin karşı tarafında bulunan Yamadi Kampı'na yerleştirildiği belirtildi.

Türkmen ailelerin insani ihtiyaçlarının AFAD ve Hatay Valiliğinin koordinasyonunda, Kızılay ve Sağlık Bakanlığı ekiplerinin yanı sıra ilgili STK'ların işbirliği ile olayların ilk anından itibaren karşılanmaya devam edildiği aktarılan açıklamada, şunlar ifade edildi:

"Ailelerin acil barınma ihtiyaçları için derhal yeterli miktarda aile tipi çadırlar gönderilmiştir. Çeşitli sivil toplum kuruluşları ile irtibata geçilerek çok sayıda bebek battaniyesi ve kıyafetinin sınıra ulaştırılması organize edilmiştir. UNICEF ile yapılan görüşme sonucunda 2 bin aile hijyen kiti olay bölgesine sevki sağlanmıştır. İlk gün bölgeye ulaşan AFAD yetkilileri, Türkmen halkın temsilcileriyle görüşerek tüm insani ihtiyaçlarının karşılanacağını bildirmiştir. Bölgedeki gelişmelere bağlı olarak ülkemize yönelebilecek nüfus hareketlerine karşı sınırın sıfır noktasında, kayıt kabul, sağlık, iaşe, güvenlik hizmetleri için tüm ilgili kamu kurum ve kuruluşları hazır hale getirilmiştir."

Açıklamada, Türkiye'nin, Türkmenlere yönelik insani yardımlarını Suriye’de iç karışıklıkların başladığı ilk günden itibaren aralıksız devam ettirdiği, AFAD koordinasyonunda, 20 bin Türkmen'in 4 barınma merkezinde misafir edildiği, sıfır noktasındaki insani yardımlar kapsamında da Suriye'deki sivil halka bugüne kadar toplamda 1 milyar 136 milyon 383 bin lira değerinde, 18 bin 695 araç insani yardım gönderildiği kaydedildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir