Afetlerde ilk 72 saat seferberliği başlıyor

AFAD tarafından hayata geçirilecek "Afete Hazır Türkiye" projesi ile ülke genelinde afetlerde ilk 72 saat seferberliği gerçekleştirilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, afet riski yüksek bir coğrafyada bulunduğuna işaret etti.

Yaşanan kayıplar ve kamuoyu araştırmalarının, bireylerin afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili yeterli bilgiye sahip olmadığını gösterdiğini dile getiren Oktay, "Afetlerde yaşanan can ve mal kayıplarının en aza indirilmesi ancak toplumun tüm kesimlerinin afetler konusunda bilinçlendirilmesiyle mümkündür" dedi.

Bu kapsamda yaklaşık 2 yıldır "Afete Hazır Türkiye" projesini hazırladıklarını belirten Oktay, "Afete Hazır Okul", "Afete Hazır Aile", "Afete Hazır İş Yeri" ve "Afete Hazır Gönüllü Gençler" başlıkları altında düzenleyecekleri kampanyalarla kamuoyunda gerekli duyarlılığı sağlayarak, toplumun tüm kesimlerini bilinçlendirmeye çalışacaklarını anlattı. 

Kampanyanın tanıtımı 7 Mayıs'ta

Oktay, kampanyanın tanıtımının 7 Mayıs çarşamba günü saat 13.30'da İstanbul Arenamega'da Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla yapılacağını bildirdi.

Afete hazırlık kültürü oluşturmanın öncelikli amaçları olduğunu vurgulayan Oktay, "Okulların ülkemizi geleceğe taşıyacak genç nüfusu barındırması ve eğitim faaliyetleriyle bilinçlendirme çalışmalarına hizmet etmesi nedeniyle 'Afete Hazır Okul' kampanyası, bu projenin kalbi niteliğindedir" ifadesini kullandı.

17,5 milyon öğrenci bilinçlendirilecek

Projenin bu kısmının Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak yürütüldüğünü belirten Oktay, ülkedeki 17,5 milyon öğrencinin tamamına afetler konusunda eğitim verileceğini kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir