Ağabeyimin iyi olduğuna dair bir haber duymak istiyoruz

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Lübnan'da kaçırılan Türk pilotlardan Murat Akpınar'ın kardeşi İrfan Medet Akpınar, "Aile olarak, ağabeyimin iyi olduğuna ilişkin bir haber duymak istiyoruz" dedi.

AA muhabirinin telefonla görüştüğü Akpınar, THY’nin İstanbul-Beyrut seferini yapan uçuş ekibinden ağabeyi pilot Murat Akpınar ile yardımcı pilot Murat Ağca'nın dün Lübnan'ın Başkenti Beyrut'ta silahlı kişilerce kaçırılmasının kendilerini sarstığını söyledi. 

 İzmir'in Aliağa ilçesinde avukatlık yapan İrfan Medet Akpınar, olay üzerine, Ramazan Bayramı dolayısıyla Kayseri'de bulunan annesine destek olmak için yanına geldiğini, ağabeyinden haber almak için girişimlerde bulunduklarını belirtti.

Dışişleri Bakanlığı ve Beyrut Büyükelçiliğinden görevlilere görüştüğünü bildiren Akpınar, "Beyruk Büyükelçisi bizi arayarak, gerekli girişimlerde bulunduklarını ve endişe etmememizi söyledi. Basından edindiğimiz izlenim kadarıyla, olayı yapanların yerel aşiret gibi bir grup. Suriye'de alıkonulan Lübnanlıların serbest bırakılması için Türkiye'nin devreye girmesini amaçlıyorlar" diye konuştu.

Dışişleri Bakanlığı'nın konunun üzerine ciddiyetle gittiğini belirten Akpınar, belirsizliğin sıkıntı oluşturduğunu ifade ederek "Aile olarak, ağabeyimin iyi olduğuna ilişkin bir haber duymak istiyoruz" dedi.