Ağaç dikerek doğayı tanıyorlar

Afyonkarahisar'da öğrencilere, doğa bilinci ve ağaç sevgisini fidan dikerek öğretiyorlar.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

AFYONKARAHİSAR - Afyonkarahisar'da Orman İşletme Müdürlüğü ile Hoca Ahmet Yesevi İlkokulunun işbirliğindeki çalışmayla öğrenciler, doğa bilinci ve orman sevgisini fidan dikerek öğreniyor.

Öğretmenlerinin rehberliğinde Afyonkarahisar Orman Ürünleri Deposu'na gelen 2. sınıf öğrencilerine, hazırlanan alanda fidan diktirilerek orman sevgisi ve bilinci aşılanıyor.

Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürü Metin Kalyoncu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Orman İşletme Müdürlüğünün bulunduğu mahalledeki Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu öğretmenlerinin kendileriyle irtibata geçerek öğrencilere çevre ve doğa bilincini, ağaç sevgisini aşılamak istediklerini, bunun için de bir etkinlik teklifinde bulunduğunu anlattı.

Çocuklara doğayı sevdirmek ve doğa bilinci kazandırmak adına böyle bir etkinliğe imza attıklarını ifade eden Kalyoncu, şunları söyledi:

"Öğrenciler, orman ve doğa sevgisini, sadece derste veya teorik olarak değil, pratik olarak da öğreniyorlar. Gazlıgöl mevkinde bulunan Orman Ürünleri Deposu'ndaki ağaçlandırma sahasında, öğrencilerimize bir yer ayırdık. Onlara hem piknik yapabilecekleri hem de etrafı, börtü böceği, ağacı çiçeği görebilecekleri bir yer hazırladık. Hep beraber bu etkinliği düzenledik."

Etkinlikle 150 öğrencinin birer fidanı toprakla buluşturduğunu aktaran Kalyoncu, onların, ileride bu günü özlemle yad edeceğini düşündüğünü dile getirdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun, Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığı protokolle Türkiye genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar'da da "Okullar Hayat Olsun Projesi" kapsamında tüm okulların ağaçlandırmasını yaptıklarını da anlatan Kalyoncu, "Afyonkarahisar Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve kurumumuzun, okulların sürekli bir yaşam yuvası olması, okullar kapandıktan sonra da hizmet verebilmesi için Afyonkarahisar merkezdeki 10 okulda bu faaliyeti yaptık" dedi.

"Çocuklarımız doğayla buluştu"

Ahmet Yesevi İlkokulu öğretmenlerinden Ayşegül Serençelik de 2. sınıflar olarak öğrencileri doğayla buluşturmak amacıyla böyle bir organizasyon gerçekleştirdiklerini belirtti.

Öğrencilerle, fidanları toprakla buluşturduklarını belirten Serençelik, şöyle konuştu:

"Çocuklar doğayı tanısınlar, ağaç dikmenin önemini kavrasınlar istedik. Baharın gelişini de kutlamak istedik. Öğrencilerin daha çok kaynaşmaları ve daha güzel vakit geçirmelerini istedik. Doğal ortamda çocuklar ağacı, çevreyi hep birlikte öğreniyorlar. Bu da bizi mutlu ediyor."

Öğrencilerin fidan dikmekten mutluluk duydukları gözlendi.