Ağar: Yargılanma sürecimi etkilemek istiyorlar

İçişleri eski Bakanı Mehmet Ağar, faili meçhul cinayetlere ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında ifade veren eski MİT'çi Mehmet Eymür’ün öne sürdüğü iddialara ilişkin gazetecilere açıklama yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - İçişleri eski Bakanı Mehmet Ağar, hakkındaki iddialara ilişkin, "Ortaya çıkan bu noktada mesele, yüksek yargıda devam eden yargılanma sürecimizi olumsuz etkilemeye yönelik. Ayrıca terör ve organize suç faaliyetleriyle meşgul olan suç örgütlerine şahsımı hedef göstermektir" dedi.
Ağar, Malta Köşkü'nde düzenlediği basın toplantısında, şunları söyledi: 
'Yıllarca zabıta teşkilatlarında üst düzey görevler yapmış bir kişi olarak bunun da şuurunda olan bir insanım. Şahsımla ilgili devam eden bir yargı süreci de var. Yüksek yargıya konu taşınmıştır. Türkiye'de tabii konusu yargıda olan hiçbir meselenin tartışılmaması söz konusuyken, hiç kimsenin bu kaideye dikkat ettiğini görmemiz mümkün değildir."
Bütün bunları sineye çeke çeke hukuka ve adalete sonsuz güven içinde yollarına devam ettiklerini vurgulayan Ağar, "Son dönemde sürekli olarak aynı ağızdan çıkan meseleler içerisinde parasal birtakım ithamlar söz konusu olunca, hayal bile edilemeyecek isnatlar söz konusu olunca ailemle beraber bir şeyler söyleme kararlılığı içinde olduk" diye konuştu.
Meclis soruşturmasında olağanüstü araştırmaların yapıldığını aktararak, "Bunların hepsi çok şükür aklanarak tarafımdan geçilmiş ve aşılmıştır" diyen Ağar, şunları kaydetti: 
"Biz tarihin o sürecinde üzerimize düşmüş olanı bütün iyi niyetimizle yapmanın gayreti içeresinde olduk. Kusurumuz olduysa bilerek değil, hizmetin kendisinden kaynaklanan hizmet kusurlarıdır. Elbette bunlara katlanırız ama kamuda hiç kimse kimseye kanunsuz emir veremez. Verse de bir şey ifade etmez, çünkü emri alan kimse dinlemez. Bu kadar net ve açıktır. Ortaya çıkan bu noktada mesele, yüksek yargıda devam eden yargılanma sürecimizi olumsuz etkilemeye yönelik. Ayrıca terör ve organize suç faaliyetleriyle meşgul olan suç örgütlerine şahsımı hedef göstermektir. Bunların hepsine alışığız. Allah'ın verdiği ömür kadar günümüz vardır. Benim devletim dışında güveneceğim hiçbir kurum yoktur, milletim dışında da güveneceğim hiçbir şey yoktur."
Soru cevaplamayacağını ifade eden Ağar, toplantı salonundan ayrılırken bir basın mensubunun "Mehmet Eymür tuğlayı çekti mi sizce?" şeklindeki sorusuna, "O söz benim sözüm değil" demekle yetindi.
Bu konularda ilginizi çekebilir