Ağbal'dan yapılandırmada mayıs uyarısı

Maliye Bakanı Ağbal kamuya olan borcunu yapılandıranların, ödemelerini bu ayın sonuna kadar mutlaka yapmaları gerektiği konusunda uyardı. Ağbal, ödenmeyen borçlar için gereken takibi başlatacaklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Geçen yıl yürürlüğe giren 'yapılandırma' için mayıs ayının çok önemli olduğunu belirten Maliye Bakanı Naci Ağbal, uygulamanın vatandaşlara büyük imkan sağladığını dile getirdi.

Bu imkanları kaybetmemek için ilk iki taksitin veya peşin ödemenin bu ayın sonuna kadar mutlaka yapılması gerektiğini vurgulayan Bakan Ağbal, "Ödemelerini yapmayanlar, yapılandırmanın getirdiği imkanları kaybedecek ve yeni bir şans olmayacak" dedi.

"Ödemelerini yapmayanlar, yapılandırmanın getirdiği imkanları kaybedecek ve yeni bir şans olmayacak" diyen Bakan Ağbal, "Önümüzdeki ay başvurularını almayı planladığımız yeniden yapılandırma uygulaması, asla geçmişte yapılandıran borçları kapsamıyor. Dolayısıyla vatandaşlarımızın mutlaka borçlarını bu ayın sonuna kadar ödemeleri gerekiyor. Yine SGK prim borçlarının ilk taksitinin veya seçenler için peşin ödemelerin de bu ay içinde yapılması lazım. Getirilen tüm imkanlara rağmen ödenmeyen borçlar için gereken takibi başlatacağız" ifadelerini kullandı.

Tanıtımlar ağırlık kazandı

Her platformda vatandaşlara ulaşmaya çalıştıklarını ifade eden Bakan Ağbal, bu kapsamda yaklaşık 2 milyon vatandaşa hatırlatıcı mektup gönderdiklerini, televizyon, radyo ve internette ilanlar verdiklerini belirterek, bilboardlarda da hatırlatıcı afişlerin yer aldığını söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir