Ağrı'da gece hava sıcaklığı -20 derece

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
ERZURUM - Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı eksi 20 dereceyle Ağrı'da ölçüldü.
 
Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sistemi etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde, soğuk hava etkisini sürdürüyor. Gün içinde bölgede kar yağışı bekleniyor.
 
Gece en düşük hava sıcaklığı Ağrı'da eksi 20, Erzurum ve Kars'ta eksi 19, Ardahan'da eksi 15, Iğdır ve Erzincan'da eksi 6 derece olarak ölçüldü.
 
Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Kars'ta eksi 12, Ağrı'da eksi 11, Ardahan'da eksi 10, Erzurum'da eksi 9, Iğdır'da 2 ve Erzincan'da 3 derece olması tahmin ediliyor.
 
Aralıklarla etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Ağrı'da 7 köy yolu ulaşıma kapalı bulunurken İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri, yolların açılması için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.
 
Kar kalınlıkları Ağrı'da 30, Ardahan'da 17, Kars'ta 14, Erzurum'da 4 ve Palandöken'de 32 santimetre olarak ölçüldü.
 
Bu arada, bölgede etkili olan soğuk hava nedeniyle ev, iş yeri ve araçların camları buz tuttu, kaldırımlarda buzlanma meydana geldi. Çatılarda ise boyu 2 metreyi bulan buz sarkıtları oluştu. Belediye ekipleri, şehir merkezlerinde kar ve buz temizleme çalışması yapıyor.