Agroexpo Eurasia gün sayıyor

Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 23 Eylül'de Uluslararası İzmir Fuar Alanı'nda kapılarını açacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Agroexpo Eurasia Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 23-26 Eylül günleri arasında Uluslararası İzmir Fuar Alanı'nda yapılacak

6. kez tarım profesyonellerini bir araya getirecek fuarın hazırlık ve etkinlik programının tanıtımı için İzmir Ticaret Borsası'nda (İZTB) basın toplantısı düzenlendi.

İZTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, İzmir Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal ve Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan'ın katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, sınırların kolaylıkla aşıldığı ve uluslararası ticaretin hızla geliştiği günümüzde, belirli bir konuya yönelik girişimleri ve firmaları buluşturarak, ticaret ilişkilerinin geliştirilmesini sağlayan en önemli platformlardan birinin fuarlar olduğunu söyledi.

Kestelli, ihtisas fuarlarına katılım sayesinde hem satış ve pazarlama, hem de tanıtım açısından büyük fırsatların yaratıldığına inandıklarını belirterek, "Bu bakış açısıyla fuarla yer alıyor ve üyelerimizi de katılmaları için teşvik ediyoruz. Türkiye tarım ve hayvancılık sektörünün önemli platformlarından biri olduğunu düşündüğümüz fuarı destekliyoruz"dedi.

İzmir Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal da tarım ve hayvancılık fuarının üreticilerin yeni ürün ve teknolojileri tanıması açısından önemli olduğunu bildirdi.

Güldal, fuara Türkiye'den 40 il ile 30 yabancı ülkeden firmaların katılacağı bilgisini aldığını, bundan mutlu olduğunu ifade etti.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığının "tarım teknolojilerini destekleme projeleri" kapsamında İzmir'in il ve ilçelerindeki üreticilere, çiftçilere 6 milyon liralık, tarım teknolojilerine de yüzde 50 hibe desteği sağlandığını anlatan Güldal, "Üreticilerimizin yeni teknolojileri tanıması açısından bölgemizde yılda bir kez düzenlenen bu önemli fuara katılmalarını diliyorum" diye konuştu.

Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan ise Uluslararası Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı (Agroexpo Euraisa) ile eşzamanlı olarak Hayvancılık Teknolojileri, Süt Endüstri ve Tavukçuluk Fuarı'na (Animalexpo), 30 ülkeden 400'ün üstende firmanın katılacağını anımsattı.

Tan, şu bilgiyi verdi:

"Gerek sahip olduğu verimli toprakları, gerekse de her türlü tarımsal uygulamada kullandığı ileri teknolojiyle yıllık 1,2 milyar dolarlık tarım ihracat potansiyeline sahip olan tarım ve hayvancılık şehri İzmir, bu büyük organizasyona ev sahipliği yapıyor. Türkiye'deki 2 uluslararası tarım ve hayvancılık sektörüne yönelik fuardan biri İzmir'de gerçekleşiyor. Aralarında Finlandiya, Fransa, Cezayir, Rusya, Lübnan, Irak, Bulgaristan, İngiltere, Romanya, İsviçre, İtalya, Fas, Yunanistan, İran ve Moldoyva'nın da olduğu ülkelerden 40'ı aşkın alım heyeti fuarı ziyaret edecek.

Düzenlenecek olan 'Tarım İthalatı ve İhracat Günleri' ile Türk katılımcılar ile ikili görüşmeler sağlanacak ve çeşitli ihracat bağlantısı kurulması için olanak yaratılacak. Toplam 30 bin 150 metre karelik sergi alanında gerçekleştirilecek fuarın katılımcıları ise, traktör ve yan sanayi, tohum, fide, fidan, gübre, ilaç sanayi, sulama ve plastik sektörü, hayvancılık, hayvansal üretim makineleri, veterinerlik hizmetleri ve hayvan sağlığı firmaları olacak."

Toplantıda İZTB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz da hazır bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir