Ahmedinejad, Esad ile bir araya geldi

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, "İsrail'in hatalarını tekrarlaması kaçınılmaz sonunun geldiğinin ifadesidir" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ŞAM - İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Şam'a yaptığı resmi ziyaret çerçevesinde Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile bir araya geldi.
Ahmedinejad, ikili görüşmelerin ardından düzenlenen basın toplantısında, Orta Doğu'da dönüşüm süreci yaşandığını ve bölge halklarının ilişkilerinin giderek kuvvetlendiğini söyledi.
Konuşmasında İsrail'i uyaran Ahmedinejad, "İsrail'in hatalarını tekrarlaması kaçınılmaz sonunun geldiğinin ifadesidir. Bölge halkları, (İsrail'in) karşısında duracaktır" diye konuştu.
Suriye Devlet Başkanı Esad da Ahmedinejad ile bölgesel sorunlar ve Irak'ta seçim süreci gibi konuları değerlendirdiklerini belirterek, "İsrail'in katliamları, uyguladığı terör, bölgede direniş ve direnen güçleri destekleme yollarını konuştuk" dedi.
"İsrail'in tehditlerinin, saldırganlık, işgal ve hegemonya üzerine kurulu İsrail tarihi ile birlikte ele alınması gerektiğini" ifade eden Esad, "Biz, tarihi itibariyle her an saldırıda bulunabilecek bir varlığın karşısında bulunduğumuzu farz ediyoruz. Tepkilerimiz, onların demeçlerine değil onlara bakış açımıza göre olacaktır. Her zaman, herhangi bir nedenle İsrail'in yapacağı saldırıya hazırlıklı olmalıyız" diye konuştu.
Esad, İran'ın nükleer dosyasına ilişkin olarak, "İslam ülkelerinin nükleer teknolojiye ulaşmasının engellenmek istendiğini" belirterek, "İran'a yapılacak uygulamaların gelecekte diğer ülkelere de uygulanacağını" söyledi.
Esad, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un, Suriye'nin İran'dan uzak durması gerektiği yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine, "Aslında biz, İran'dan uzaklaşma anlaşması imzalayacaktık. Yanlışlıklar oldu ve vizeyi kaldıran anlaşmayı imzaladık" dedi.
Bu konularda ilginizi çekebilir