Aile hekimliği yarın Başkent'te başlıyor

Bin 247 aile hekiminin görev yapacağı Ankara'da her 3 bin 500 kişiye bir aile hekimi düşecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - Yıl sonuna kadar Türkiye genelinde yaygınlaştırılacak aile hekimliği uygulaması yarından itibaren Ankara'da başlıyor. İl genelinde toplam bin 247 aile hekiminin görev yapacağı Ankara'da her 3 bin 500 kişiye bir aile hekimi düşecek.

Uygulama kapsamında, aile hekimine gitmeden hastaneden hizmet alabilecek olan vatandaş, hekim seçme hakkı uyarınca, hekimini il içinde ve 3 aydan erken olmamak koşuluyla sınırsız değiştirebilecek. Vatandaş, aile hekimliği hizmeti karşılığında katılım payı dahil hiçbir ücret ödemeyecek.

Ankara İl Sağlık Müdürü Mustafa Aksoy, Aile Hekimliği'nin yıl sonuna kadar tüm illerde uygulamaya gireceğini ve toplam görev yapacak hekim sayısının zamanla 20 binden 40 bine çıkarılacağını söyledi.

Başkentte şu an için toplam bin 247 aile hekimin görev yapacağını, her 3 bin 500 kişiye bir hekimin düşeceğini ifade eden Aksoy, sayının ihtiyaç doğrultusunda zamanla artırılarak her 2 bin kişiye bir aile hekiminin düşmesinin planlandığını söyledi. Aksoy, uygulama öncesinde birinci basamakta sağlık ocaklarında 810 hekimin görev yaptığını anımsattı.

Ankara'da görevli hekimlerden 110'nun 3 yıl uzmanlık eğitimi almış aile hekimliği uzmanları olduğunu anlatan Aksoy, sayının yıllar içinde artarak tamamının uzman hekimlerden oluşacağını belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir