Aile ve Sosyal Araştırma Uzman Yardımcılığı Giriş sınavı değişti

Uzman yardımcılığı giriş sınavı yazılı ve sözlü olarak yapılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Araştırma Uzman Yardımcılığı Giriş, Aile ve Sosyal Araştırma Uzmanlığı Yeterlik Sınavları ile Atama ve Yetiştirilmelerine Dair yönetmelikte değişikliğe gitti.

Genel Müdürlüğün değişikliklere ilişkin yönetmeliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, uzman yardımcılığı giriş sınavı yazılı ve sözlü olarak yapılacak. Yazılı sınav, Giriş Sınav Kurulu tarafından alınacak karara göre, klasik ve/veya test şeklinde uygulanabilecek.

En az dört yıllık lisans eğitimi veren siyasal bilgiler, hukuk, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme ve iletişim fakülteleri ile ev ekonomisi yüksekokulu, sosyal hizmetler yüksekokulu ve diğer yüksek öğrenim kurumlarının sosyoloji, felsefe, psikoloji ve istatistik bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt içindeki veya yurt dışındaki fakülte veya yüksekokullardan mezun olan adaylar için alan bilgisi ile genel kültür ve genel yetenek konularında yazılı sınav yapılacak.

Sözlü Sınav Kurulu üyeleri, sözlü sınavda, adayların alanlarındaki bilgi düzeyleri, zeka ve kavrayış, anlatım yetenekleri, davranışları ile temsil yetenekleri gibi hususları göz önüne alarak her bir aday için ayrı ayrı olacak şekilde sorulacak sorular ve puan değerlerini belirleyecek ve tutanak altına alarak değerlendirme yapacak. Sözlü sınavda başarılı sayılabilmek için aritmetik ortalama olarak 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almak gerekiyor.

Sınav Kurulu, yazılı ve sözlü sınavı sonucunda alınan notların aritmetik ortalamasına göre en yüksek adaydan başlayarak, ilan edilen kadro sayısı kadar adayı başarı sırasına göre sıralayacak ve takip eden aynı sayıda adayı yedek liste olarak tespit ederek listeleri İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığına teslim edecek. Giriş sınavı sonucu, sözlü sınavın bitimini takip eden beş iş günü içinde ilan edilecek ve kazananlara yazılı olarak bildirilecek.

Öte yandan yönetmeliğin 15 maddesinin ''Sadece sözlü sınav yapılması halinde, belirlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı puan türüne göre yapılan başvurular arasından, en yüksek puana sahip olandan başlayarak, atama yapılacak kadro sayısının en fazla yirmi katına kadar aday, son sıradaki adaya eşit puan alanlar dahil olmak üzere sözlü sınava çağrılır'' şeklindeki 4. fıkrası da yürürlükten kaldırıldı.