Ailelere para dağıtımı başladı

Dursunbey'deki grizu patlamasında hayatını kaybedenlerin ailelerine yapılacak para dağıtımı başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BALIKESİR - Balıkesir'in Dursunbey ilçesindeki bir maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybedenlerin yakınları ile yaralananlar için Başbakanlık tarafından gönderilen paranın dağıtımına başlandı.

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Dursunbey'deki maden faciası mağdurlarının yaralarının sarılması için Başbakanlık tarafından 400 bin lira gönderildiğini söyledi.

Grizu faciasında hayatını kaybeden işçilerin ailelerine 10 bin, yaralananların ailelerine 7 bin ve vardiyada çalışanların ailelerine de 5 bin lira yardım yapılmaya başlandığını belirten Arslan, şunları kaydetti:

"İlçede oluşturulan bir ekip, ev ev dolaşarak bu yardımları teslim ediyor. Ayrıca, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü ekipleri de hayatını kaybedenlerin evlerini ziyaret ederek, emeklilik ve diğer sosyal güvenlik işlemlerini başlattı. Yaşamlarını yitiren işçi kardeşlerimizin ailelerine aylıkları en kısa sürede bağlanacak."

Grizu faciasında yaralanan 18 işçiden 3'ünün taburcu edildiğini 15'inin ise tedavilerinin sürdüğünü açıklayan Arslan, "Balıkesir'de işçilerden sadece Mehmet Gül kaldı. Durumu iyi. Diğer madencilerin tedavisi İzmir, İstanbul, İzmit, Denizli ve Ankara'daki hastanelerde devam ediyor. Ümit ederim, bu vatandaşlarımız bir an önce iyileşip sağlıklarına kavuşur" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir