”Ak ol da millet sana AK Parti desin”

CHP lideri Baykal, Başbakan Erdoğan'ın, AKP rahatsızlığını değerlendirirek "Dokunulmazlıklar kalksın kim ak kim kara görelim" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

NİĞDE - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Adalet ve Kalkınma Partisinin adının yanlış söylenişle ilgili sözlerini değerlendirirek, "Ne denecek? (AK Parti densin) diyor. Ak ol da millet sana AK Parti desin. Dokunulmazlıklar kalksın kim ak kim kara görelim. Aklığa meraklıysan gereğini yap, dokunulmazlıkları kaldır" dedi.

Özel uçakla Nevşehir Kapadokya Havalimanı'na gelen Baykal, İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu ve baraberindekilerle kara yoluyla Niğde'ye geçti.

Baykal, Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Kızılca beldesinde traktör römorkunun üstüne çıkarak yaptığı konuşmada, çiftçi kalkınmadan, ekonominin kalkınmasının mümkün olmadığını bildirdi.

Türkiye'de her 4 fabrikadan birinin kapandığını ileri süren Baykal, şunları söyledi:

"Tarımı perişan edersen ekonominin kalkınmasını bekleyemezsin. Çiftçi dünyanın aradığı ürünü yetiştirecek, sen de onu pazarlayacaksın. Ekonomi böyle kalkınır. İktidarın gidici olduğu görüldü. Neden? Çünkü çiftçi perişan, işçi perişan, memur perişan, sanayici perişan. İktidarın gidici olduğunun işareti, 29 Martta verildi. AK Parti oylarını 8 puan kaybetti. Yarınki seçimde de kaybederse, iki sene sonraki seçime bile gerek kalmaz belki. Bunlar yanlış yaptılar. Halk bunlara destek verdikçe, bunlar kabadayılık yaptılar."

Ekonomi, işsizlik ve yolsuzluk gibi konularda iktidar partisinin sınıfta kaldığını ileri süren Deniz Baykal, "Yolsuzlukların üzerine tek başına CHP gidiyor. Artık bunların yolsuzlukları saklayacak halleri kalmadı. Deniz Feneri davası, bunların bir tanesi. CHP olarak muhalefette de olsak yolsuzlukların üzerine var gücümüzle gidiyoruz" diye konuştu.

 "Can dostumuz Azerbaycan'ı küstürmek üzereydik"

Hükümetin Ermenistan sınırını açma girişiminde bulunarak "tarihi bir hata" yaptığını kaydeden Baykal, bu girişimin Azerbaycan halkını küstürdüğünü ifade etti.

Kamuoyunun tepki göstermesi ile hükümetin yanlışından vazgeçtiğini bildiren Baykal, "Can dostumuz Azerbaycan'ı küstürmek üzereydik. 1992'de Ermenilerin yaptığı işgal neticesinde Ermenistan sınırını kapattık. Ancak, AK Parti iktidarı bazı ticari kaygılarla sınırı açacağını ifade etti. Bu yaklaşım, can dostumuz, kan kardeşimiz Azerbaycan'ı yaraladı. Ancak, CHP görevini yaptı ve kamuoyu tepki gösterdi. Bu tepki karşısında bu yanlıştan vazgeçtiler" dedi.

Başbakan, AKP rahatsızlığı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Adalet ve Kalkınma Partisinin adının yanlış söylenişle "AKP" diye ifade edildiğini belirterek tepki gösterdiğini hatırlatan Baykal, şöyle konuştu:

"Ne denecek? (AK Parti densin) diyor. Ak ol da millet sana AK Parti desin. Dokunulmazlıklar kalksın kim ak kim kara görelim. Aklığa meraklıysan gereğini yap, dokunulmazlıkları kaldır."

CHP lideri Baykal, yarın yapılacak yenileme seçimlerinde partisinin Bor ilçesi Kızılca beldesi belediye başkan adayı İbrahim Gülümser için de vatandaşlardan oy istedi.

"Türkiye'nin vatan toprağını sana pazarlatmazlar"

Daha sonra Çiftlik ilçesinde de halka hitap eden Baykal, devletin, vatandaşın ve şirketlerin borcunun arttığını, ekonominin iflas etme noktasına geldiğini iddia etti.

Milletten oy alan AK Parti iktidarının millete hizmet edemediğini ileri süren Deniz Baykal, "Çiftçi, işçi, memur, emekli geçim derdinde. Bugün sermaye de sıkıntıda. CHP iktidara geldiğinde tarıma, toprağa, çiftçiye sahip çıkacağız. Çiftçinin mazotunun ÖTV'sini indireceğiz" dedi.

Hükümetin, Meclisten geçirdiği bir yasa ile mayınlı arazilerin yabancı ülke firmalarınca temizlenmesine ve 50 yıla yakın bir süre o toprakları kullanmasına izin verdiğini ifade eden Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin vatan toprağını sana pazarlatmazlar. Hükümet, bütün muhalefetteki partilerin ve kamuoyunun tepkisine rağmen bu yasayı Meclisten geçirdi. Bu yasa, Meclisten geçmiş olsa bile yasanın bu maddesi ölü doğmuştur. Çünkü, bu maddeyi sana uygulatmazlar. Şimdi yasa Cumhurbaşkanı'nın önünde. Cumhurbaşkanı imzalamaz diye düşünüyoruz. İmzalasa da uygulayamazlar. Uygulatmazlar adama. AKP gün geçtikçe oy kaybediyor. Demokraside hiçbir parti, hiçbir iktidar baki değildir. Bunların da sonu geliyor. AKP gidiyor CHP geliyor. CHP iktidarında bütün sulama projelerine sahip çıkacağız. Çiftçinin mazot fiyatlarını indireceğiz. Ürününe yüksek taban fiyatı vereceğiz."

Vatandaşın çektiği sıkıntıların giderilmesi için birtakım ekonomik önlemler alınması gerektiğini belirten Deniz Baykal, "Mazot ve elektriği indirimli fiyatla ver. Ürününe adam gibi fiyat ver. Vatandaş da borcunu ödesin" diye konuştu.

Baykal, konuşmasında partisinin Çiftlik Belediye Başkanı Yusuf Öcal'a desteklerinden dolayı da seçmenlerine teşekkür etti.