AK Parti başkanlık sistemi için çırpınıyor

Ar-Ge Başkanlığınca "Türkiye Başkanlık Sistemini Konuşuyor" konferansları, 68 ilde yapıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - AK Parti'nin "Türkiye Başkanlık Sistemini Konuşuyor" konferansları, 68 ilde düzenlendi. Konferansın, 11 Mayıs'a kadar tüm illerde yapılması planlanıyor.

Ar-Ge Başkanlığı'nın koordinasyonundaki konferanslarda, başkanlık sisteminin dünya üzerindeki uygulamaları, Türk siyasetine getireceği faydalar anlatılıyor.
Basına ve halka açık düzenlenen konferanslarda, akademisyenler sunum yapıyor, vatandaşların soruları cevaplandırılıyor.
Geçen hafta sonu Karabük, Kırşehir, Batman ve Yozgat'ta düzenlenen konferanslarda, Prof. Dr. Yavuz Atar, Prof. Dr. Tanel Demirel ve Prof. Dr. Faruk Bilir sunum yaptı.

"Halkın parlamenter sistemi tartışmasını istemiyorlar"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ar-Ge Başkanı Süleyman Soylu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamuoyunda zaman zaman başkanlık sistemi tartışmalarının yapıldığını hatırlatarak, halkın bu sistem hakkında yeterince bilgilendirilmediğini söyledi.
Partisinin vesayet sisteminin kapattığı alanları halka açtığını vurgulayan Soylu, bazı muhalefet partilerinin, mevcut sistemin eksikliklerinin görülmemesi için başkanlık sistemine karşı çıktığını savundu.
Başkanlık sisteminin tartışılmasını ve mevcut, parlamenter sistemin eksiklerinin de görülmesini istediklerini ifade eden Soylu, konferansların 68 ilde düzenlendiğini, 11 Mayıs'a kadar tüm illerde yapılmış olacağını belirtti.

Milletvekili danışmanlarına yerel seçim eğitimi

Bu arada, Ar-Ge Başkanlığı, ilk olarak 2012'de düzenlenen "Parlamenter Danışmanları Akademisi ve Yerel Seçimler" kursunu, yaklaşan yerel seçimler öncesinde yenilemek için harekete geçti.
Bakanlar ve AK Parti yöneticileri, eğitim programına katılanlara, yerel seçimler ile güncel iç ve dış politika konularında eğitim verecek.
Programda ayrıca hukuk, anayasa, iletişim ve protokol kuralları ve kişisel gelişim dersleri de yer alacak.
Milletvekili danışmanlarının eğitimi, 17 Haziran'da sona erecek, katılımcılara sertifika verilecek.