AK Parti'de "Dağ" tartışması

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "Ben de aklıma gelse dağa çıkardım" sözlerine Şamil Tayyar tepki gösterdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın başlattığı "dağ" tartışmasına katıldı ve "Hukuksuzluğa dağı adres göstermek empatiyi aşar" diye tepki gösterdi. 
 
Tayyar, gündem değiştiren tartışmayla ilgili ilk düşüncelerini sosyal medyada takipçilerine attığı tweet ile duyurdu. Tayyar "Hukuksuzluğa karşı dağı adres göstermek empati boyutunu aşar, iki yanlışdan bir doğru çıkmaz!" dedi. Şamil Tayyar ayrıca bir takipçisinin "Her işkence gören, her hukuksuzlukla karşılaşanın dağa çıktığı bir dünyada önce dağı adres gösterenler yaşayamaz." biçimindeki mesajını izleyenlerine "retweet" yaptı. 
 
Ne demişti?
TOBB tarafından düzenlenen "Yeni Yüzyılda Medya ve İletişim Arama Konferansı"na katılmak üzere Bolu'ya giden Arınç, Kanaltürk Ankara Temsilcisi Faruk Mercan'ın sunduğu "Ankara'nın Nabzı" programında soruları yanıtlarken, "Ben bir BDP'li kadın milletvekiline çok kızıyordum, çok beddua ediyordum. Halen milletvekili bu insan ama onunla ilgili bir hatırayı dinledim, şimdi artık kızmıyorum. Çünkü 17 yaşındaki bir genç kızken Diyarbakır Cezaevi'nde o kadar ahlaksızca işkenceye maruz kalmış ki o kadar kendisini zorlamışlar ki ben de aklıma gelse dağa çıkardım" dedi. Arınç'ın bahsettiği kişinin Gültan Kışanak olduğu ortaya çıkmıştı.