AK Parti'de 14 ilin başkan adayları açıklandı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1'i büyükşehir, 13'ü il olmak üzere 14 belediye başkan adayını daha açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda, partisinin 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri'nde aday göstereceği 14 belediye başkan adayını kamuoyuyla paylaştı.

Buna göre, Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Necdet Takva oldu. 13 ilin belediye başkan adaylarının isimleri ise şöyle:

Ağrı: Savcı Sayan

Aksaray: Evren Dinçer

Bilecik: Nihat Can

Erzincan: Cemalettin Başsoy

Edirne: Koray Uymaz

Iğdır: Adil Aşırım

Isparta: Şükrü Başdeğirmen

Kars: Ensar Erdoğdu

Kırşehir: Yaşar Bahçeci

Kütahya: Ahmet Sami Kutlu

Siirt: Ali İlbaş

Tunceli: Gökhan Arslan

Zonguldak: Ömer Selim Alan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen "AK Parti Belediye Başkanı Adayları Tanıtım Toplantısı'nda da partisinin 14 büyükşehir, 26 il olmak üzere 40 adayını, AK Parti Grup Toplantısında ise 9 büyükşehir, 11 il olmak üzere 20 belediye başkan adayını açıklamıştı.

Böylece AK Parti'nin 74 il belediye başkan adayı belirlenmiş oldu.

"İttifaka gölge düşürmeyin"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "7 büyükşehir il ve ilçe adaylarını önümüzdeki günlerde açıklamayı sürdüreceğiz. Seçim tarihine kadar gece gündüz çalışarak partimizi sandıktan birinci çıkarmanın yanında en yüksek oy oranına ulaştırmanızı bekliyoum. Cumhur İttifakı'nı lekelemeyecek, gölgelemeyecek şekilde çalışmaları sürdüreceğiz. Bu sürecin altyapı çalışmalarını birer arkadaşımız sürdürüyor. Şu anda bazı kalan yerleri de bizler daha sonra liderler olarak bir araya gelip nihai kararlarımızı vereceğiz. Teşkilatımdan isteğim Cumhur İttifakı'na kimse gölge düşürmesin. Kararlara hepimiz uyacağız" dedi.

"Ne zaman bir seçim olsa soluğu Almanya'da alıyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Almam Milletvekilleri ile görüşmesine ilişkin, şunları kaydetti:

"Ne zaman bir seçim olsa soluğu Almanya'da alan bu zat son seyahatinde de birtakım toplantılara katılmış, birtakım kişilerle görüşmüş. Ama katıldığı toplantılara, görüştüğü kişilere baktığımızda karşımıza bambaşka bir manzara çıkıyor. Buluştuğu, birlikte poz verdiği milletvekillerinden biri de, ismini ağzıma almak istemiyorum, güya ülkemiz kökenli bir Alman milletvekili, bayan.Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kılıçdaroğlu'nun işte böyle karanlık sicile sahip Alman milletvekili ile ne konuştuğunu doğrusu merak ediyoruz. Sadece bu kadar da değil. CHP Genel Başkanı'nın Almanya'da buluştuğu diğer siyasetçilerin de isimlerini vermek istemiyorum. Onların da sicilleri aynı.Programlarının neredeyse tamamının basına kapalı olması, bu geziyi daha ilginç hale getirdi. Federal Meclis'te, tüm siyasi hayatlarını Türkiye düşmanlığına adamış, ülkemize saldıran, terör örgütlerine yakın ilgileriyle tanınan isimlerle görüşüyor."

"Gürültü ve görüntü kirliliği oluşturan propaganda yöntemlerini terk ediyoruz"

Erdoğan, "AK Parti olarak 31 Mart 2019 seçim döneminden başlayarak gürültü ve görüntü kirliliği oluşturan propaganda yöntemlerini tamamen terk ediyoruz. "Çevreye ve insana saygılı bir seçim kampanyası yürütme kararı aldık. Sadece parti teşkilatlarının ve seçim koordinasyon merkezlerinin olduğu yerde bayraklarımız, afişlerimiz asılabilir. Bunun dışında bu tür görüntü kirliliğine müsaade edilmeyecek." dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir