AK Parti'den Ümit Özdağ'a ziyaret

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ı ziyaret etti. Görüşme sonrası açıklama yapan Kurtulmuş, "Faydalı bir görüşme yapma imkanı bulduk" dedi. Özdağ da partisinin yetkili kurullarıyla bu görüşmeyi değerlendireceklerini belirtti.

Haber Merkezi
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ı parti genel merkezinde ziyaret etti. 

Görüşme sonrası Numan Kurtulmuş ve Ümit Özdağ basın açıklaması yaptı. 

Kurtulmuş yaptığı açıklamada "Oldukça verimli görüşme gerçekleştirdik. Türkiye'nin içinde bulunduğu durum, bölgesel sorunları uzun uzun konuşma fırsatı bulduk. Meselenin somut tarafı cumhurbaşkanlığı seçimidir. Ümit ediyoruz ki Zafer Partisi de cumhurbaşkanımıza destek verir. Her iki taraftan müşterek gördüğümüz konuy paylaşmak isterim. Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü, Suriye'nin kuzeyi, Irak'ta Türkiye'yi tehdit eden önemli mesele olduğunu buna karşı milli duruş gösterilmesinin zorunlu olduğu fikirlerini beyan etmek isterim." dedi.

"Sığınmacı üstünden yanlış bilgiyle kamuoyu aydınlatılmalı"

Kurtulmuş, "Göçmen meselesinin önemli bir mesele olduğunu ama bu meselenin şartlar doğrultusunda ortaya çıktığını müzakere etik. Bombalardan kaçıp geldiler. Bunun da bir sınırı var. Projelerimiz üzerinde çalışıyoruz. Suriye'de normalleşmenin sağlanması, insanların geri dönmesi için çalışma içinde olduğumuzu ifade etmek isterim. 1 milyon Suriyelinin geri dönüşünü sağlayacak konutların yapılması gündemdedir. Çalışmalar devam ediyor. Zafer Partisi görüşleri destekleyici olacaktır. Sayın Kılıçdaroğlu 10 milyon Suriyeli getirdiniz, diyor. Bunun doğru olmadığını kendisi de biliyor. Sığınmacı üstünden yanlış bilgiyle kamuoyu aydınlatılmalı. Bugün 4 milyon 900 bin Suriyeli var. Bizim için son derece faydalı görüşme imkanı bulduk. Zafer Partisi de kendi içinde değerlendirecektir. Türkiye'nin milli güvenliği için hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.

“Arkadaşlarımızla değerlendirme gerçekleştireceğiz”

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ise, "Türkiye'nin güvenliği başta olmak üzere görüş alışverişinde bulunduk. Terör örgütlerinin faaliyetleri ve alınması gereken politikayı değerlendirdik. Sığınmacı ve kaçaklar meselesi konusunda Zafer Partisi'nin çözüm önerilerini dile getirdik. Aramızda farklılıklar olduğu açıktır. Zafer Partisi'nin politikası gerekirse zorla geri dönüştür. Faydalı bir görüşme oldu. Arkadaşlarımızla bir değerlendirme gerçekleştireceğiz. Numan Bey de bazı değerlendirmeler yapacak" diye konuştu.

Karar salı günü açıklanacak

Öte yandan Zafer Partisi'nden yapılan açıklamada, Genel Başkan Özdağ'ın yarın saat 11.00'de düzenleyeceği basın toplantısıyla Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turuna ilişkin parti kararını duyuracağı belirtilmişti.

Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan da bugün saat 17.00'de ikinci turda hangi adayı destekleyeceğine ilişkin kararını kamuoyuyla paylaşacak.