Ak Sigorta'ya Belçikalı ortak

Aksigorta'nın yüzde 62 hissesine sahip olan Sabancı, hisselerinin yüzde 31'ini 220 milyon dolara Ageas'a devrediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Aksigorta, Belçikalı sigorta devi Ageas ile ortak oluyor.

Aksigorta'nın yüzde 62 hissesine sahip olan Sabancı Holding, hisselerinin yüzde 31'ini 220 milyon dolar karşılığında, Ageas'a devredecek.  Faaliyetler ise, Aksigorta markası altında devam edecek. Aksigorta-Ageas hisse devri, yasal mercilerden alınacak izinlerin ardından tamamlanacak. Aksigorta'nın yüzde 38'lik halka açıklık oranı değişmeyecek.

Kurtul: Daha müşteri odaklı bir şirket olmak istiyoruz

Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Zafer Kurtul, Sabancı Holding'in, Aksigorta için hedeflerinin yüksek olduğunu, Ageas ile birlikte Aksigorta'daki hedeflerini gerçekleştireceklerine inandıklarını belirtti.

Titizlikle sürdürdükleri çalışmalar sonucunda, "Avrupa'nın en itibarlı ve en başarılı sigorta şirketlerinden" Ageas'ın kendileri için en doğru ortak olduğuna karar verdiklerini dile getiren Kurtul, şunları kaydetti:

"Hedeflerimiz, daha müşteri odaklı bir şirket olmak, hem pazar payımızı hem de karlılığımızı artırmaktır. Banka sigortacılığını daha da geliştirmek istiyoruz. Her zaman olduğu gibi Akbank ile ortak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu noktada Ageas'ın bankasürans deneyiminin de bizim için çok değerli olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Smet: Türkiye çok cazip bir pazar

Ageas Üst Yöneticisi (CEO) Bart de Smet ise Türkiye'nin, sigortacılık sektöründeki büyük potansiyeli nedeniyle kendileri için çok cazip bir pazar olduğunu dile getirerek, "Bu yeni ortaklığı, Eylül 2009 sonunda açıkladığımız stratejimizin gerçekleştirilmesi yönünde atılan bir adım olarak görüyorum.  Hızlı gelişen bir ülke olan Türkiye'nin hayat dışı sigorta sektöründe, düşük penetrasyon ve yüksek büyüme potansiyeli bulunuyor. Bu büyüyen pazara, Türkiye'nin en itibarlı, öncü ve ortaklıklar konusunda tecrübeli Sabancı Holding ile girmekten dolayı büyük memnuniyet duyuyorum" ifadesini kullandı.

Akbank ile Acentelik Protoklü imzaladı

Öte yandan Aksigorta ile Akbank "Banka Sigortacılığı Acentelik Protokolü" imzaladı.

Akbank'ın, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, "Bankamız ve Aksigorta A.Ş. bölgede önde gelen bir banka sigorta işbirliği (bankasürans) geliştirmek amacıyla hayat dışı sigorta ürünlerinin bankamız şubeleri aracılığıyla dağıtılmasını öngören bir 'Banka Sigortacılığı Acentelik Protokolü' imzalamıştır" denildi.

Yapılan açıklamada, söz konusu protokolün banka ve Aksigorta arasındaki 18 Şubat 1998 tarihli acentelik sözleşmesinin yerini aldığı ve bankanın Aksigorta'ya vermiş olduğu münhasırlık hakkını 15 yıl süre ile uzattığı kaydedildi.

Açıklamada, işlemin sonuçlandırılmasının ilgili resmi makamlardan gerekli tüm izin ve onayların alınmasına bağlı olduğu dile getirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir