”Aka kara, karaya ak diyen siyasetle işimiz olmadı”

Erdoğan, partisinin Kadıköy İlçe Teşkilatınca, düzenlenen iftar yemeğinde konuştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sorun üreten siyaset anlayışına karşı olduklarını bildirdi. Erdoğan, "Bizim aka kara, karaya ak diyen siyasetle işimiz olmadı, olmayacak" dedi.

Erdoğan, partisinin Kadıköy İlçe Teşkilatınca, Bostancı'daki The Green Park Otel'de düzenlenen iftar yemeğinin sonunda yaptığı konuşmada, "Bizim çözüm üretmeyen, tersine sorun üreten siyaset anlayışıyla da işimiz olmadı, olmayacak. Bizim Türkiye'nin meselelerine değil, kendi meselelerine, kendi çıkarlarına odaklanan siyaset anlayışı ile de işimiz olmadı. Bizim kavgayla, dövüşle, çatışmayla asla işimiz olmadı, bundan sonra da olmayacak. Biz işimize bakacağız. Hizmet üretmeye devam edeceğiz. Bizi çatışma minderine, kavga minderine çekmek isteyenler oldu. Bugün de var, yarın da olur. Asla aldırmayacağız. Gülüp geçeceğiz, ama hadlerini de bildireceğiz. Öyle bir yanağa atsın bir tokat, öbürünü çevir, yok öyle bir şey. Bizim kültürümüzde de yok. Akif diyor ya; Yumuşak başlıysam kim dedi uysal koyunum? Kesilir belki fakat çekmeye gelmez boynum" dedi.

Gerçeği öğreteceklerini, bilmeyenlerin de bileceğini ifade eden Erdoğan, "Gerçeği bilecekler ki bu ülkede bugüne kadar ülkenin imkanları nasıl söğüşlenmiş, kimler tarafından söğüşlenmiş, benim halkım, benim milletim, benim insanlarım bunları bilsin, öğrensin" diye konuştu.

Partisi'nin Kadıköy teşkilatıyla tüm teşkilata bir ricası olduğunu vurgulayan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sizi çatışmaya, kavgaya, polemiğe, sonu gelmez çatışmalara çekmek isteyenlere karşı lütfen azami derecede dikkatli olunuz. Moda'da bir yerlerden sipariş olan tipler gelebilir. Biz bunlara alışığız. Bunlar hayatı o şişenin içerisinde görenler. Biz hizmet ediyoruz ve bu ülkede hizmet verirken hedef saptırmayı yapanlara diyoruz ki hedefi doğru tayin edin lütfen."