Akbank 10. Kısa Film Festivali'ne başvurular başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Akbank 10. Kısa Film Festivali'ne başvurular başladı.

Akbank Sanat'tan yapılan açıklamaya göre, yeni fikirleri desteklemeyi, genç sinemacılara kendilerini gösterme olanağı ve kısa film kültürüne katkı sağlamayı amaçlayan festival, 10-20 Mart 2014'te gerçekleştirilecek.  

Akbank 10. Kısa Film Festivali programında, "Festival Kısaları", "Uluslararası Bölüm", "Kısadan Uzuna", "Belgesel Sinema", "Canlandırma Kısalar", "Özel Gösterim" ve "Deneyimler",  "Atölye" ve "Söyleşi" bölümleri yer alıyor.

Festival kapsamında düzenlenecek kısa film yarışmasına başvurular başladı. Talepler, 1 Kasım'a kadar kabul edilecek. "Kurmaca", "Belgesel" ve "Canlandırma" kategorisi ile birlikte toplam üç ayrı ödülün verileceği yarışmaya katılan filmler, "Festival Kısaları" bölümünde izleyicilerle buluşacak. Üç kategoride, üç ayrı jüri kurulu tarafından belirlenecek festivalin en iyi filmleri Akbank Sanat tarafından 8 bin lirayla ödüllendirilecek.

Akbank 10. Kısa Film Festivali yarışması başvuru formları, Akbank Sanat'tan ya da "www.akbankkisafilm.com" ve "www.akbanksanat.com" adreslerinden temin edilebilecek.