Akdeniz'de sağanak uyarısı

Kuvvetli yağış ve fırtına yarın saat 05.00'ten itibaren etkisini kaybedecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Muğla'nın sahil ilçelerinde öğleyin başlayan, Antalya ve ilçelerinde de akşam saatlerinden itibaren başlaması beklenen sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışın yer yer etkili olacağı uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Antalya Bölgesel Tahmin Merkezi'nin yayımladığı ''Meteorolojik uyarı''da, şiddetli sağanak yağışla birlikte rüzgarın güney ve batı yönlerinden yer yer kuvvetli eseceği, rüzgarın saatteki hızının 40-60 kilometreyi bulabileceği belirtildi.

Kuvvetli yağış ve fırtınanın yarın saat 05.00'ten itibaren etkisini kaybedeceği ifade edilen açıklamada, ilgililer ve vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

Bölgesel Tahmin Merkezi'nin uyarısında, Bodrum-Antalya-Anamur arasında öğle saatlerinden itibaren kıble ve lodostan esmeye başlayan rüzgarın 3 ile 5, yer yer 6 kuvvetinde ve saatte 10 ile 21, yer yer 27 deniz mili hızla esmeye devam etmesinin beklendiğine de yer verildi. Rüzgarın yarın sabah 05.00'ten itibaren etkisini kaybedeceğine işaret edilen uyarıda, denizin orta, açıklarda kaba dalgalı olacağı, dalga yüksekliğinin 2 ile 3 metre dolayında olacağı bilgisine yer verildi.

Açıklamada, havanın yer yer kuvvetli olmak üzere gökgürültülü sağanak yağışlı olacağından ilgililerin, denizcilerin ve balıkçıların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

Marmara'da da yağış bekleniyor

Kıyı Ege ile Çanakkale, Balıkesir, Edirne ve Tekirdağ çevrelerinde, Batı Akdeniz ile Orta ve Doğu Akdeniz kıyılarında kuvvetli ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan "meteorolojik uyarı"ya göre, yağışların bugün öğle saatlerinden sonra Kıyı Ege (İzmir, Manisa, Aydın, Muğla), Çanakkale, Balıkesir, Edirne ve Tekirdağ çevrelerinde, akşam saatlerinde Batı Akdeniz (Antalya, Isparta, Burdur) ve Denizli ile gece Orta ve Doğu Akdeniz kıyılarında (Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay, İskenderun, Anamur) kuvvetli olması bekleniyor.

Söz konusu bölgelerde, ani sel, su baskını, sel ve yıldırım düşmesine karşı, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olması istendi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir