Akdeniz'deki sismik aramalar için yeni gemi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Akdeniz'de petrol ve doğalgaz aramalarına ilişkin yeni bir geminin kiralanması ya da satın alınması çalışmalarına başlandığını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman'ın soru önergesine verdiği yanıtta, Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin Akdeniz'de gerçekleştirdiği petrol ve doğalgaz arama çalışmalarını değerlendirdi.

Rum yönetiminin tüm Ada adına bölgenin doğal kaynaklarının araştırılması ve çıkarılmasına yönelik anlaşmalar yapma ve kanuni düzenlemelerde bulunma yetkisi bulunmadığını belirten Yıldız, "Gelişmeler, Hükümetimiz, bakanlığımız ve kurumlarımız tarafından yakından takip edilmekte ve ülkemiz KKTC'nin hak ve menfaatlerinin korunmasına yönelik olarak gerekli dikkati göstermektedir" dedi.

Sismik arama gemisi Piri Reis'in bölgede çalışmalarını sürdürdüğünü anımsatan Yıldız, "aramaların 3. ayağını oluşturacak çalışmalar için yeni bir geminin kiralanması ya da satın alınması çalışmalarına ivedilikle başlandığını" bildirdi.

Yıldız, ayrıca, TPAO Genel Müdürlüğünün Mağusa'da kara araması yapmayı planladığını ifade etti

Türkiye'nin yürüttüğü petrol ve doğalgaz arama çalışmaları hakkında da bilgi veren Yıldız, "Ülkemizin her geçen gün daha büyük ölçüde ihtiyaç duyduğu en önemli kaynaklardan biri olan petrol ve doğalgazın öncelikle yerli kaynaklarımızdan sağlanması amacıyla arama faaliyetlerine ağırlık verilmiş olup, 2023 yılına kadar tüm Türkiye'nin aranması hedeflenmiştir" açıklamasında bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir