Akenerji üretime başladı

Akenerji, bu yıl içinde farklı bölgelerde toplam kurulu gücü yaklaşık 205 MW olan 4 HES'i daha devreye almayı planlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Akenerji'nin, üretimde kaynak çeşitliliğini sağlamak hedefiyle yatırımını gerçekleştirdiği Akocak Hidroelektrik Santrali'nde (HES) üretim başladı.

Akenerji açıklamasına göre, Trabzon'da, Araklı-Karadere havzasının orta kısmında inşa edilen ve 124 milyon dolara mal olan Akocak HES, Akenerji'nin 4 yıldan bu yana ağırlık verdiği yenilenebilir enerji yatırımlarının ilki olma özelliğini taşıyor.

Akenerji, bu yıl içinde farklı bölgelerde toplam kurulu gücü yaklaşık 205 MW olan 4 HES'i daha devreye almayı planlıyor.

Akenerji Genel Müdürü Ahmet Ümit Danışman, konuya ilişkin değerlendirmesinde, üretimde kaynak çeşitliliğine ulaşmak ve yenilenebilir kaynakları ülke ekonomisine kazandırmak için bu yöndeki yatırımlara ağırlık verdiklerini vurguladı.

Halen 373 MW'lık aktif kurulu güce ek olarak, toplam 373 MW kapasiteli 8 adet hidroelektrik santralinin yatırımına devam ettiklerini belirten Danışman, şunları kaydetti:

"Bu çerçevede, 2006 ağustos ayında inşaatına başladığımız Akocak HES Projemizde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı nezdinde kabul işlemlerimizi tamamlayarak ticari üretime geçtik. Akocak HES, 4 yıldır devam etmekte olan HES yatırımlarımızın ilk meyvesi olması nedeniyle de bizim için büyük önem taşıyor. Bu yıl içinde toplam kurulu gücü yaklaşık 205 MW olan Uluabat, Burç, Bulam ve Feke 2 santrallerimizi de devreye alacağız. Bu sayede yenilenebilir enerji teminine doğru dev bir adım daha atmış oluyoruz. Devreye girecek olan santrallerimizle her yıl 646 bin ton, yani yaklaşık 31 milyon ağaca eşdeğer karbon emisyonunu engellemiş olacağız."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir