Akfen Holding, hisse alımı için sözleşme imzaladı

Şirket, THO B.V.'nin sahip olduğu, Akfen GYO A.Ş.'nin yüzde 32.466 hissesinin satın alınması için sözleşme imzaladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Akfen Holding A.Ş., THO B.V. tarafından sahip olunan ve Akfen GYO A.Ş.'nin yüzde 32.466'sına karşılık gelen 32 milyon 466 bin 150 adet D Grubu hissenin satın alınmasına ilişkin olarak sözleşme imzalandığını bildirdi.

Akfen Holding'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, Akfen GYO hisselerinin alımına ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Şirketimizin bağlı ortaklığı Akfen İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş. ve Hamdi Akın'ın şirketimiz bağlı ortaklığı Akfen GYO A.Ş.'da sahip olduğu bir kısım hisselerin THO B.V.'ye satışı ve devrine ve THO B.V.'nin Akfen GYO'ya sermaye koyma yükümlülüklerine ilişkin olarak Goldman Sachs International'in iştiraki olan THO B.V. ile şirketimiz bağlı ortaklığı Akfen İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş.'nin satıcı sıfatıyla, Akfen Holding A.Ş.'nin garantör sıfatıyla şirketimiz bağlı ortaklığı Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ve Hamdi Akın arasında imzalanmış 7 Kasım 2007 tarihli sözleşme uyarınca, THO B.V. tarafından sahip olunan ve işbu tarih itibariyle Akfen GYO A.Ş.'nin yüzde 32,466'sına karşılık gelen 32 milyon 466 bin 150 adet D Grubu hissenin şirketimiz tarafından satın alınmasına ilişkin olarak 19 Temmuz 2010 tarihinde sözleşme imzalanmış ve THO B.V.'nin satım hakkı (put option) böylece sona ermiş olup, yasal ve sözleşmesel onayların alınmasını müteakip hisse devri yapılacaktır."

Açıklamada, söz konusu hisse devrinin yapılması sırasında eş zamanlı olarak, Goldman Sachs Lending Partners, LLC ile Akfen Holding arasında 19 Temmuz 2010 tarihinde, Akfen Holding tarafından THO B.V.'den satın alınacak olan THO B.V.'nin Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'de sahip olduğu hisselerin alım bedelinin finansmanı için, belirli bir miktarı ise genel şirket amaçları için toplam 78 milyon 710 bin 194,04 avro tutarında kredi teminine dair kredi sözleşmesinin de imzalandığı bildirildi.

Kredi sözleşmesinin teminatının, Akfen Holding A.Ş.'nin Akfen GYO A.Ş.'de sahip bulunduğu hisseler olduğu belirtildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir