Akfen'in tahvil ihracına 80.22 milyon TL talep geldi

Akfen Holding'in, gerçekleştirilen tahvil halka arzında bireysel yatırımcı grubuna 26 milyon TL, kurumsal yatırımcı grubuna ise 54.22 milyon TL talep geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Akfen Holding'in, 22-23 Aralık 2011 tarihlerinde gerçekleştirilen tahvil halka arzında bireysel yatırımcı grubuna 26 milyon TL, kurumsal yatırımcı grubuna ise 54.22 milyon TL olmak üzere toplam 80.22 milyon TL talep geldi.
İş Yatırım'dan KAP'a yapılan açıklamaya göre, bu doğrultuda halka arz miktarı 80 milyon TL'ye artırılırken, tahsilat grupları yüzde 32.5 bireysel, yüzde 67.5 kurumsal olacak şekilde yeniden belirlendi.
Daha önce yapılan açıklamada, halka arz edilen 50 milyon lira nominal değerli tahvillere daha fazla talep gelmesi durumunda, halka arz miktarının 100 milyon liraya kadar artırılabileceği ifade edilmişti.
Halka arz sirkülerinde aralık şeklinde ilan edilen yıllık ek getiri oranı yüzde 4 olarak kesinleştirilirken, kesinleştirilen ek getiri oranına göre ilk kupon ödeme dönemine ilişkin faiz oranı yüzde 3.51, ilk kupon ödeme dönemine ilişkin faiz oranına göre hesaplanan yıllık bileşik faiz oranı ise yüzde 14.84 olarak açıklandı.
Bu konularda ilginizi çekebilir