Akfen'in tahviline rekor talep

Akfen Holding arzında toplam 538,6 milyon liralık talep oluştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – 2008 yılından bu yana gerçekleşen ilk tahvil halka arzı olan ve yeni tahvil arzlarının da önünü açması bakımından sonucu merakla beklenen Akfen Holding arzına yatırımcılar büyük ilgi gösterdi.

İş Yatırım aracılığıyla gerçekleştirilen 100 milyon lira tutarındaki tahvil arzına, gerek bireysel gerekse kurumsal yatırımcılardan yoğun talep gelirken, talep miktarı arz tutarının 5.4 katını buldu.

Akfen Holding arzında toplam 538,6 milyon liralık talep oluşurken, bu tutar, Türkiye'de bugüne kadar gerçekleştirilen tahvil arzlarında toplanan en yüksek talep oldu.

İki yıl vadeli, değişken faizli ve kupon ödemeli olarak planlanan tahvil arzında ek getiri oranı 250 baz puan olarak belirlendi.

Halka arzda toplam 266 bireysel yatırımcıdan 105,4 milyon lira, 53 kurumsal yatırımcıdan ise 433,2 milyon liralık talep toplandı. Oluşan yoğun ilgi ve talep nedeniyle bireysel yatırımcı taleplerinin yüzde 47,4'ü karşılanabilirken, kurumsal yatırımcı taleplerinin ise ancak yüzde 11,5'i karşılanabildi. Yatırımcılar 5 Mart 2010 tarihinden itibaren faize hak kazanmış durumdalar.

İlk kupon faiz oranı yüzde 5,66

Halka arz izahnamesinde 250-300 baz puan olarak, aralık şeklinde belirtilen Yıllık Ek Getiri Oranı, gelen yoğun talep nedeniyle 250 baz puan olarak, aralığın tabanından kesinleştirildi.

Kesinleştirilen Ek Getiri oranına göre ilk kupon ödeme dönemine ilişkin faiz oranı yüzde 5,66 olarak belirlendi. İlk kupon ödeme dönemine ilişkin faiz oranına göre hesaplanan yıllık bileşik faiz oranı ise yüzde 11,67 oldu.

İMKB Yönetim Kurulu'nun kararına bağlı olarak Akfen Holding tahvillerinin 12 Mart 2010 tarihinden itibaren Borsada işlem görmeye başlaması bekleniyor. Dileyen yatırımcılar, Akfen tahvillerini, İMKB'de alıp satabilecekler.

Bu konularda ilginizi çekebilir