Akıncı Üssü davasında beşinci celse sona erdi

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin davanın beşinci celsesi tamamlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 kişi hakkında açılan davanın beşinci celsesi, eski Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanı tümgeneral Kubilay Selçuk'un çapraz sorgusuyla tamamlandı.

Yurtta Sulh Konseyi üyeleri arasında bulunan ve darbecilerin sözde atama listesinde Genelkurmay Harekat Başkanı olacağı belirtilen Selçuk, Mahkeme Başkanı Selfet Giray'ın, "Mehmet Şanver'in kızının düğüne katılmak için uçak bileti almışsınız. Ama gitmediniz. Şanver generale durumu bildirdiniz mi?" sorusuna karşılık, düğün telaşını göz önüne alarak Şanver'i aramadığını, ancak uygun bir anda gelmeme nedenini iletmesi için bir arkadaşına bilgi verdiğini söyledi.

"Düğüne eski 4. Ana Jet Üs Komutanı Havan Evrim de davetliymiş. Siz bu kişilerle görüşmek için Ankara'ya gidiyorsunuz. Öncesinde Evrim'i aradınız mı, Ankara'da bulunmama ihtimali aklınıza gelmedi mi?" sorusu üzerine Selçuk, Ankara'ya gitmeden önce Evrim'i aramadığını belirterek, "Üs komutanı, o yoksa harekat komutanı mutlaka orada olmak zorunda. Bana yeterli." dedi.

Akıncı'da sanıklar Hakan Evrim ile Ahmet Özçetin ile görüşüp görüşmediği sorulan Selçuk, bu kişilerle görüştüğünü söyledi. Akıncı'da, herhangi bir olağan dışı hareketlilik görüp görmediğinin sorulması üzerine Selçuk, "Hayır. İlk gittiğimde hiç farklılık hissetmedim. İkinci gittiğimde farklı birliklerden kimi sivil giyimli kişiler gördüm. Küçük bir ortak tatbikat yapacağız komutanım havası var. Çoğunlukla ortaya konuşuyorlar, tanımadığınız insanlar. Ben bunu çok benimsemedim." diye konuştu.