”Akman'ı istifaya davet ediyorum”

RTÜK üyesi Sevinç, Akman'ın kendisine yönelik ağır iddialar karşısında RTÜK'ü hak etmediği tartışmaların içine soktuğunu belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi Şaban Sevinç, RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın kendisine yönelik ağır iddialar karşısında RTÜK'ü hak etmediği tartışmaların içine soktuğunu belirterek, Akman'ı "istifa kararı almaya davet ettiğini" bildirdi.

Sevinç, yaptığı yazılı açıklamada, Akman hakkındaki iddialara yer vererek, "Kendisine yönelik ağır iddialar karşısında RTÜK'ü hak etmediği tartışmaların içine sokmuş bulunmaktadır" görüşünü savundu. Şaban Sevinç, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bu nedenlerle önümüzdeki hafta kutlayacağımız şeker bayramında, hakkındaki iddiaları bir kez daha kendisiyle baş başa kalıp vicdani, ahlaki ve hukuki yönlerden tekrar değerlendirmeye, RTÜK'ün daha fazla yıpranmaması için ve RTÜK üyeliğinin tarafıma yüklediği sorumluluk gereği istifa kararı almaya davet ediyorum. Böylece tartışmaların bundan sonraki sürecinde RTÜK'ün daha fazla yıpranmamasının önüne geçilebilir. Tüm bu iddialardan yargı yoluyla aklanmasını diliyorum."

Akman'ın "istifası istemi"nin üst kurulun 19 Eylül'deki toplantısında gündeme geldiğini ve reddedildiğini anımsatan Sevinç, bu kararın 3 üye tarafından yargıya götürüleceğini de bildirdi.

Öte yandan, CHP MYK Üyesi Ali Kılıç da parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, "Akman'ın Almanya'ya girdiği zaman gözaltına alınacağını" öne sürdü. İddialarına ilişkin Almanca belgeleri basın mensuplarına dağıtan Kılıç, "Akman'ın RTÜK Başkanlığından istifa etmesi gerektiğini" savundu.