AKP devşirme bir partidir

CHP Grup Başkanvekili İnce, "AKP devşirme bir partidir. İl başkanı, belediye başkanı devşirme. AKP'nin kurucuları, evlatları nerede" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 
YALOVA - CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "AKP devşirme bir partidir. İl başkanı, belediye başkanı devşirme. AKP'nin kurucuları, evlatları nerede? AKP'nin kuruluşunda hizmet etmiş olan insanlar kenarda kalmış. Devşirmelerin eline geçmiş parti" dedi.
 
İnce, parti teşkilatı üyeleriyle şehir merkezinde gezerek vatandaşlarla sohbet etti. Bu sırada, gazetecilerin sorularını yanıtlayan İnce, yerel seçimlerin yaklaştığına dikkati çekti. 
 
Yalova Belediye Başkanlığı aday adaylığı için il yönetimine müracaat eden üç kişinin bulunduğunu, bunların Vefa Salman, Ertan Şener ve Mehmet Gürel olduğunu belirten İnce, "Bu sayı daha fazla da olabilir. Parti Meclisimizin (PM) alacağı karar doğrultusunda önümüzdeki günlerde hangi yöntem belirlenecekse, PM neye karar verecekse -aday yoklaması mı yapar, ön seçim mi yapar, merkez yoklaması mı yapar- o karar doğrultusunda en kısa sürede adayımızı belirleyeceğiz. Bu üç arkadaşımız da olur, bir başkası da ama adaylarımızın hepsi partinin has evlatları olan arkadaşlarımız" diye konuştu.
 
İnce, karşılarında AK Parti'nin olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti: 
 
"Bir de onun durumuna bakalım; geçmişte Temel Coşkun ve Yakup Koçal bir araya geldiler, gittiler Başbakan'ı kandırdılar. Başbakan'a 'Biz bir araya gelirsek bu Muharrem İnce'yi yeneriz, biz Yalova'da 2-0 yaparız' dediler. Bu vaadi verdiler. Hiç de öyle olmadı. Güçlerini birleştirdiler falan bunlar hikayedir. Yalova halkı tekrar CHP'ye sahip çıktı, biz yine üçüncü dönem milletvekilimizi buradan çıkarttık. Benim öngörüm şudur ki; 'Bu Temel Coşkun'la Yakup Koçal bir araya gelip Muharrem İnce'yi yenemediler, ama bu Mustafa Pehlivan'la bu Yakup Koçal bir araya gelip Temel Coşkun'u herhalde yiyecekler' diye düşünüyorum. Bundan hiç kuşku duymuyorum. Önümüzdeki sürecin bunu göstereceğini çok net bir şekilde görüyorum."
 
CHP ile AK Parti arasında büyük farklar olduğunu dile getiren İnce, şunları kaydetti: 
 
"Muharrem İnce, CHP'nin milletvekili. Partinin evladıdır. CHP'in ilçe yönetiminde, il yönetiminde, il başkanlığında görev yapmış, siyasi çizgisinde hiç zikzak olmayan birisidir. Kırığı olmayan birisidir. İl başkanımız öyledir, merkez ilçe başkanımız öyledir, aday adaylarımız da öyledir. Hepsi partinin evladıdır. AKP ise devşirme bir partidir. İl başkanı, belediye başkanı devşirme. AKP'nin kurucuları, evlatları nerede? AKP'nin kuruluşunda hizmet etmiş olan insanlar kenarda kalmış. Devşirmelerin eline geçmiş parti."
 
İnce, belediyede çalışan, ancak AK Partili olmaları nedeniyle işten çıkartılan personelin durumunu da merak ettiğini dile getirerek, şöyle dedi:
 
"Belediyeden AKP'li oldukları için (eski belediye başkanı) Barbaros Binicioğlu tarafından işe alınmış çocuklar vardı. AKP'li olduğu için bu çocukların bir kısmını Yakup Koçal işten çıkarttı. Şimdi AKP'ye geçti. Bu çocukların durumu ne olacak? Bunu çok merak ediyorum. 
 
Biz partimizin programına, tüzüğüne, ideolojisine uygun bir şekilde en kısa sürede Parti Meclisimizin alacağı karar doğrultusunda en kısa sürede adayımızı belirleyeceğiz. Bir ekip halinde, kızmadan, küsmeden tek yumruk halinde bu belediye seçimlerinde bu kirli pazarlıklara hep birlikte son vereceğiz."