AKP'nin Adana ve Trabzon adayları belli oldu

Başbakan Erdoğan, Adana adayının Mehmet Ali Bilici, Trabzon adayının ise Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu olduğunu açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,  partisinin Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayının Mehmet Ali Bilici, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayının ise Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu olduğunu açıkladı.

Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen aday tanıtım toplantısında, partisinin 29 Mart'ta yapılacak yerel secimlere katılacak 2 büyükşehir ile bazı il belediye başkan adaylarının isimlerini açıkladı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayının Mehmet Ali Bilici, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayının ise Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu olduğunu bildiren Erdoğan, Amasya'da Cafer Özdemir, Bingöl'de Serdar Atalay, Bitlis'te Fehmi Alaydın, Çankırı'da İrfan Dinç, Erzincan'da Yüksel Çakır, Isparta'da Hasan Balaman, Karaman'da Kamil Uğurlu, Kars'ta Nevzat Bozkuş, Kastamonu'da Mustafa Gökhan Gülşen, Kırşehir'de Yaşar Bahçeci, Malatya'da Ahmet Çakır, Osmaniye'de Suat Önal, Şanlıurfa'da Mehmet Oymak, Yalova'da Barboros Bilicioğlu, Zonguldak'da Secaattin Gonca, Hakkari'de Şükrü Çallı ile yerel seçimlere katılacaklarını açıkladı.

"Bu, açıkça dünya ile dalga geçmektir"

İsrail'in Gazze'de başlattığı operasyonun bugün 3. haftaya girdiğini hatırlatan Erdoğan, dün itibarıyla hayatını kaybedenlerin sayısının bini, yaralıların sayısının da 4 bini aştığına dikkati çekti.

Erdoğan, "BM Genel Sekreteri İsrail'deyken Gazze'deki BM binası vuruluyor. Bu, açıkça dünyaya meydan okuma, dünya ile dalga geçmektir. İsrail'e buradan bir kez daha seslenmek istiyorum: Daha fazla can kaybı olmadan, daha fazla ocak sönmeden, daha fazla masumlar, çocuklar ölmeden bu savaşı durdurun. Buradan tüm dünyaya seslenmek istiyorum: Bu vahşete göz yummayın, bu katliama seyirci kalmayın, çünkü susan, sessiz kalan, tepkisiz kalan, bu ayıba, bu yanlışa ortak olur" dedi.

"Artık sizinle yola devam edemeyeceğiz"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın, geçen yerel seçimler öncesinde "son bir kez daha" belediye başkanlığı yapmak istediğini ve bunun uygun bulunduğunu belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kendileriyle son bir dönemi tamamladık ki bu defa yeni bir aday adaylığı süreci için konuşmalar başladı. Kendisini davet edip, konuştum. Dedim, 'Bak şöyle konuştun.' Ama 'Ben hatırlamıyorum' dedi. Dedim ki 'Biz sizinle ne konuştuysak o noktadayız. Artık sizinle yola devam edemeyeceğiz. Çünkü ben sizinle bunu konuştuğumu çok iyi hatırlıyorum.' İşte maalesef, ömrü neredeyse belediye başkanlığıyla geçecek. Hala burayı bırakmamak... Bu nasıl bir hırs, olacak iş değil."

Erdoğan, daha sonra kesinleşen bazı belediye başkan adaylarını açıkladı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığına Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu aday gösterilirken, Amasya'da Cafer Özdemir, Bingöl'de Serdar Atalay, Bitlis'te Fehmi Alaydın, Çankırı'da İrfan Dinç, Erzincan'da Yüksel Çakır, Isparta'da Hasan Balaman, Karaman'da Kamil Uğurlu, Kars'ta Nevzat Bozkuş, Kastamonu'da Mustafa Gökhan Gülşen, Kırşehir'de Yaşar Bahçeci, Malatya'da Ahmet Çakır, Osmaniye'de Suat Önal, Şanlıurfa'da Mehmet Oymak, Yalova'da Barboros Bilicioğlu, Zonguldak'da Secaattin Gonca, Hakkari'de Şükrü Çallı AK Parti belediye başkanı adayı olarak yerel seçimlere katılacak.